19 Απριλίου 2024 / 3:31 πμ
19 Απριλίου 2024 / 3:31 πμ

Στα μέσα Ιανουαρίου φεύγει από πρόεδρος του Eurogroup ο Ντάισελμπλουμ

από fimotro

Ο ρόλος του ESM σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ενωση και τις ενδεχόμενες μελλοντικές κρίσεις τέθηκε στο επίκεντρο του Eurogroup σήμερα, υπογράμμισε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Οπως είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ, οι υπουργοί οικονομικών συζήτησαν το μέλλον του ESM. Θα το ξανασυζητήσουμε τον άλλο μήνα στο πλαίσιο της τραπεζικής ενοποίησης, σήμερα συζητήσαμε το ρόλο του, τόνισε.

Στη συνάντηση συζητήθηκε ο ρόλος του ESM στη διαχείριση κρίσεων, στην ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης και τρίτον, θέματα διακυβέρνησης και σχέσης με την Ε.Ε., σημείωσε.

Υπάρχει ισχυρή συμφωνία ότι ο ESM θα πρέπει να λειτουργήσει στο τρέχον πλαίσιο, την τρέχουσα συστατική συνθήκη, χωρίς να αποκλείονται αλλαγές στο μέλλον.

Αποχωρώ στα μέσα Ιανουαρίου
Ο κ. Ντάισελμπλουμ ενημέρωσε ότι καθώς θα υπάρχει νέα κυβέρνηση στην Ολλανδία, θα αποχωρήσει από τη θέση του ως ολλανδός υπουργός Οικονομικών στις 23 Οκτωβρίου.

Οπως είπε, υπήρξε ομόφωνη στήριξη στο να παραμείνει πρόεδρος του Eurogroup ως τα μέσα Ιανουαρίου. Στη συνάντηση της 4ης Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η εκλογή του νέου προέδρου του Eurogroup, ο οποίος θα προϊσταται στη συνάντηση του Ιανουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα