25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Σταθάκης: Δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον επικεφαλής του ΔΕΣΦΑ

από fimotro

Δεν υπάρχει θέμα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΔΕΣΦΑ Σωτήρη Νίκα, δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.
Ο Γ. Σταθάκης, μιλώντας στον Real FM και το Ν. Χατζηνικολάου, και κληθείς να σχολιάσει τις καταγγελίες του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κ. Σκρέκα ότι ο κ. Νίκας έδωσε προαγωγή στον εαυτό του και λίγες μέρες μετά υπέβαλε αίτημα συνταξιοδότησης, εξασφαλίζοντας μπόνους 100.000 ευρώ για το εφάπαξ του, απάντησε:
«Νομίζω ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με αυτό. Ήταν διευθυντής της εταιρίας και πριν συνταξιοδοτηθεί έγινε γενικός διευθυντής. Αυτό έγινε από το εποπτικό συμβούλιο, όχι από τον ίδιο, οπότε δεν νομίζω ότι συντρέχει κανένας λόγος».
Και συνέχισε: «Θα έπαιρνε εφάπαξ έτσι κι αλλιώς. Όταν ανεβαίνεις βαθμίδα, παίρνεις κάτι παραπάνω. Δεν νομίζω ότι εμπίπτει σε θέματα δεοντολογίας, όπως και απορώ γιατί συσχετίζεται με το θέμα άλλων οργανισμών όπου έγιναν κάποια πράγματα που αντιδράσαμε όπως αντιδράσαμε».
Από την πλευρά του, ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, βουλευτής Τρικάλων, κ. Κώστας Σκρέκας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο εκλεκτός της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, επικεφαλής του ΔΕΣΦΑ, λίγες ημέρες πριν βγει στη σύνταξη, προάγει τον εαυτό του σε Γενικό Διευθυντή. Αυξάνει έτσι το εφάπαξ του κατά περίπου 100.000 ευρώ, ανεβάζοντάς το στα 250.000 ευρώ. Την ώρα που γονατίζουν τους Έλληνες με τους φόρους και τις περικοπές, οι ίδιοι ρημάζουν την δημόσια περιουσία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα