28 Μαρτίου 2024 / 8:20 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 8:20 μμ

Στέλνονται ραβασάκια για 600.000 ανασφάλιστα οχήματα…

από fimotro

Σε διασταυρώσεις στοιχειών με στόχο να εντοπιστούν τα χιλιάδες ανασφάλιστα αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες που κυκλοφορούν στους δρόμους αναμένεται να προχωρήσει μέσα στις επόμενες ημέρες η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Υπολογίζεται ότι μετά το περυσινό σαφάρι εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων έσπευσαν να τα ασφαλίσουν για να γλιτώσουν το πρόστιμο. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα και μηχανές που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους πλησιάζουν τις 600.000 και οι ιδιοκτήτες τους θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμα-φωτιά. Το ύψος του προστίμου θα υπολογίζεται με βάση το είδος και τον κυβισμό του οχήματός τους. Οι ιδιοκτήτες των ανασφάλιστων οχημάτων κινδυνεύουν με πρόστιμα 100 έως 250 ευρώ, με αφαίρεση διπλώματος οδήγησης και άδειας κυκλοφορίας, αλλά και με ποινικές κυρώσεις.

Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα οι ιδιοκτήτες των ανασφάλιστων οχημάτων κινδυνεύουν με πρόστιμα 100 έως 250 ευρώ, με αφαίρεση διπλώματος οδήγησης και άδειας κυκλοφορίας, αλλά και με ποινικές κυρώσεις. Το ύψος του προστίμου θα υπολογίζεται με βάση το είδος και τον κυβισμό του οχήματός τουςΣύμφωνα με τις νεότερες εκτιμήσεις της ΑΑΔΕ αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν περίπου 500.000 ανασφάλιστα αυτοκίνητα. Ο κάτοχος του ανασφάλιστου οχήματος αντιμετωπίζει διοικητικές κυρώσεις όπως:

-Αφαίρεση πινακίδων

-Αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας

-Χρηματικό πρόστιμο

Επιπλέον, ο κάτοχος του ανασφάλιστου οχήματος αντιμετωπίζει και ποινικές κυρώσεις.

Τα πρόστιμα που θα καλούνται να πληρώσουν οι παραβάτες ιδιοκτήτες κυμαίνονται:

-100 ευρώ για δίκυκλα οχήματα έως 250 κ.εκ.

-150 ευρώ για δίκυκλα οχήματα από 251 κ.εκ. και άνω.

-200 ευρώ για αυτοκίνητα έως 1000 κ.εκ.

-250 ευρώ για αυτοκίνητα από 1001 κ.εκ. και άνω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα