20 Απριλίου 2024 / 10:39 πμ
20 Απριλίου 2024 / 10:39 πμ

Σπυράκη σε Ντάισελμπλουμ: Αποφεύγετε να βάλετε το δάχτυλο επί τον τύπον των ήλων

από fimotro

Παρέμβαση της Μαρίας Σπυράκη στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στη συζήτηση για το Ελληνικό Πρόγραμμα, ενώπιον του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, και του Επιτρόπου Πιερ Μοσκοβισί.

«Κύριε Ντάισελμπλουμ

Θα περίμενα να έχετε το θάρρος να ομολογήσετε ενώπιων μας ότι όσα είπατε για τους πολίτες του Νότου και για τις γυναίκες είναι απλώς απαράδεκτα. Και λυπάμαι που δεν το κάνετε και ελπίζω να το κάνετε όσο ακόμη είστε πρόεδρος του Eurogroup.

Στην ουσία τώρα, φιλοτεχνείτε μια εικόνα για την Οικονομία της Ελλάδας που βασίζεται στην φωτογραφία της στιγμής κι αποφεύγετε να βάλετε το δάχτυλο επί τον τύπον των ήλων που δεν είναι άλλος από τις διαρθρωτικές αλλαγές και την πορεία της εφαρμογής τους. Η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.

Οι μισοί νέοι Έλληνες είναι άνεργοι, το 35,7% των Ελλήνων είναι αντιμέτωποι με το φάσμα του κοινωνικού αποκλεισμού , το σύστημα Υγείας καταρρέει, οι περικοπές των συντάξεων και του αφορολόγητου έρχονται. Και το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 φαίνεται πως δεν είναι βιώσιμο γιατί βασίζεται σε μέτρα μιας χρήσης.

Η ολοκλήρωση της Β’ αξιολόγησης είναι προφανές ότι δεν προσφέρει καμιά εγγύηση για την προοπτική ολοκλήρωση του προγράμματος για το καλοκαίρι του 2018 , ενώ η δέσμευσή σας για τη διευθέτηση του κόστους εξυπηρέτησης του Δημοσίου Χρέους εκκρεμεί από το Νοέμβριο του 2012.

Η Ελλάδα χρειάζεται μια άλλη πολιτική με μείωση των φόρων , μείωση των δαπανών που θα εφαρμόσει μια κυβέρνησης αφοσιωμένη στις μεταρρυθμίσεις . Κυρίως όμως εσείς κ. Ντάισελμπλουμ και εσείς κ. Μοσκοβισί, μοιράζεστε στην ευθύνη ώστε να έχουμε πλήρη πρόσβαση στις αγορές τον Αύγουστο του 2018. Θα είμαστε όλοι εδώ και φαίνεται πως τότε κανένας δεν θα βασιστεί μια μαγική εικόνα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα