28 Μαρτίου 2024 / 8:26 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 8:26 μμ

Σπυράκη: Μόνο με τζόκερ δεν θα εφαρμοστούν περικοπές σε συντάξεις και αφορολόγητο

από fimotro

«Τα μέτρα των περικοπών των συντάξεων και της μείωσης του αφορολογήτου θα εφαρμοστούν σε κάθε περίπτωση, εκτός και αν η Ελλάδα κερδίσει το Τζόκερ (!) και εμφανίσει γιγαντιαία, πάνω από 3,5%, πρωτογενή πλεονάσματα!», υποστηρίζει, μέσω της «Βραδυνής της Κυριακής» η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη.
Κατά συνέπεια, συνεχίζει, «ισόποσες διευκολύνσεις θα δοθούν μόνο εάν εξασφαλίζεται το συμφωνηθέν πλεόνασμα. Δηλαδή τα μέτρα έρχονται άμεσα, αλλά τα αντίμετρα μόνο με θαύμα! Εν τω μεταξύ, οι συνταξιούχοι θα χάσουν μεγάλο μέρος του εισοδήματός τους και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πληρώνουν με ό,τι τους απομένει».
Η ευρωβουλευτής της ΝΔ εκτιμά επίσης ότι «μετά τις γερμανικές εκλογές θα ανοίξει η συζήτηση για το σενάριο της ενισχυμένης συνεργασίας, δηλαδή της Ευρώπης των δύο ταχυτήτων: όσες χώρες θέλουν και μπορούν θα κάνουν περισσότερα μαζί, λέει αυτό το σενάριο, και μας περιγράφει αυτό που ήδη συμβαίνει με την Ευρωζώνη και τον χώρο Σένγκεν.
Η πρόκληση για την Ελλάδα -συμπεραίνει η Μαρία Σπυράκη- είναι να είμαστε στην πρώτη ταχύτητα, ανάμεσα σε εκείνα τα κράτη-μέλη της ΕΕ που θέλουν και μπορούν. Έχουμε να ωφεληθούμε πολλά με μια τέτοια εξέλιξη, από τα χαμηλά επιτόκια δανεισμού μέχρι την αμυντική συνεργασία. Μόνο που η πρώτη ταχύτητα για την πατρίδα μας δεν είναι δεδομένη. Χρειάζεται πολλή και συστηματική δουλειά, διαρθρωτικές αλλαγές, αλλά και οριστικό διαζύγιο με τον λαϊκισμό για να είμαστε στην πρώτη ταχύτητα της ΕΕ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα