24 Απριλίου 2024
24 Απριλίου 2024

Σπυράκη: Ξαναζεσταμένο φαγητό η υπόθεση της Μαρέβας Μητσοτάκη

από fimotro

Η συμμετοχή της Μαρέβας Γκραμπόφσκι σε εταιρεία που εμφανίζεται στα Paradise Papers ήταν καθ’ όλα νόμιμη και δημοσίως γνωστή, τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη μιλώντας στο ΣΚΑΪ, με αφορμή σχετικό δημοσίευμα εφημερίδας.

«Γιατί ασχολούμαστε σήμερα με την κ. Γκραμπόφσκι; Γιατί είναι σύζυγος του κ. Μητσοτάκη. Διότι σε άλλη περίπτωση, θα κάναμε λόγο για μία πολύ πετυχημένη γυναίκα.

Για μία γυναίκα τριών παιδιών. Για μία γυναίκα που τα κατάφερε σε πολλές από τις δραστηριότητες, με τις οποίες ασχολήθηκε. Θέλετε να μπούμε στην ουσία;

Τι είναι αυτό που αποκαλύπτουν τα paradise papers; Το copy paste μίας ιστορίας, που έχει ήδη δημοσιευθεί από το Documento», τόνισε, μιλώντας στην τηλεόραση του «Σκάι», η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

«Η κ. Μητσοτάκη, σύζυγος του κ. Μητσοτάκη, γιατί με αυτήν την ιδιότητα την εξετάζει ο δημόσιος βίος, ίδρυσε μια εταιρεία διαχείρισης ξένων αμοιβαίων κεφαλαίων, καθ’ όλα νόμιμη. Την έβαλε στο βιογραφικό της. Από το 2010 μέχρι το 2012 δραστηριοποιήθηκε αυτή η εταιρεία και μετά έκλεισε.

Η κ. Μητσοτάκη ήταν σε διάσταση με το σύζυγος της από το 2006 μέχρι το 2014. Φαίνεται πως δεν υπάρχει καμία παρανομία. Είναι καλό πράγμα να ρίχνουμε σκόνη γύρω από τα γεγονότα Όμως, αυτή η εταιρεία διαχειριζόταν ένα κεφάλαιο. Σε αυτό το επενδυτικό σχήμα ήταν θεματοφύλακας η «Goldman Sachs» και συνεργαζόμενη τράπεζα η «JP Morgan». Και γιατί το λέω αυτό;

Γιατί αυτοί οι δύο διεθνείς κολοσσοί έχουν από τους πιο σκληρούς μηχανισμούς για τον έλεγχο κεφαλαίων. Είναι εκείνοι που έχει προσφύγει η κυβέρνηση για να μπουν στο ελληνικό ομόλογο, για να αγοράσουν ελληνικό χρέος, όποτε βγήκαμε στις αγορές την τελευταία τριετία.

Αυτή η εταιρεία είχε ζημιά. Η κ. Μητσοτάκη, μαζί με τους συνεργάτες της, είχε τη διαχείριση αυτού του κεφαλαίου. Αυτό το κεφάλαιο είχε ζημιά και έκλεισε. Σε δύο χρόνια. Αυτό είναι όλο. Και έκλεισε το 2012. Η εταιρεία ήταν απολύτως νόμιμη. Την επιλογή του χώρου, στον οποίο δραστηριοποιείται το διεθνές κεφάλαιο την κάνει το διεθνές κεφάλαιο.

Την κάνει, για να έχει μεγαλύτερα κέρδη για τους μετόχους του. Δεν υπάρχει τίποτα το επιλήψιμο πίσω από αυτήν την δραστηριότητα.

Είναι, επίσης, τόσο σαφής η δραστηριότητα αυτή, που περιλαμβάνεται στο βιογραφικό της κ. Μητσοτάκη. Δεν είναι κάτι που η κ. Μητσοτάκη έκρυψε», επεσήμανε η κ. Σπυράκη.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για ρεπορτάζ «copy paste».Παράλληλα, σημείωσε ότι η κ. Μητσοτάκη δεν έχει βγάλει ούτε ένα ευρώ παρανόμως από την Ελλάδα.

«Και δεν έχει ξεπλύνει ούτε ένα ευρώ από τη στιγμή που υπάρχουν αυτοί οι δύο κολοσσοί εκεί. Που εγγυώνται ότι δεν υπάρχουν χρήματα που προέρχονται από ξέπλυμα.

Η κυβέρνηση παίρνει το μέρος μίας παγκόσμιας συζήτησης και την προσωποποιεί στο πρόσωπο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αντί να κάνουν αυτό, ας κοιτάξουν να μαζέψουν τη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα…», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα