25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Σοκ με τον θάνατο 8χρονου κοριτσιού από την γρίπη τύπου Β

από fimotro

Eνα κοριτσάκι οκτώ χρόνων από την Αχαΐα έχασε τη ζωή του μετά τη νόσησή του από γρίπη τύπου Β. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το άτυχο παιδί δεν είχε κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας. Η οκτάχρονη κατέληξε χθες Τρίτη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πάτρας, όπου είχε διακομιστεί μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο Καραμανδάνειο.
Με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά από νοσοκομειακές πηγές και τους ειδικούς του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), το οκτάχρονο κοριτσάκι δεν έπασχε από κάποιο χρόνιο ή άλλο πρόβλημα υγείας, όπως π.χ. καρδιολογικό ή αναπνευστικό, που θα μπορούσε να αποτελέσει επιβαρυντικό παράγοντα στη νόσησή του με γρίπη.
Πυρετός
Αρχικά, το άτυχο παιδί διεκομίσθη στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας με υψηλό πυρετό και σπασμούς. Οι γιατροί διέγνωσαν πνευμονία, αλλά η κατάσταση της υγείας της δεν παρουσίαζε βελτίωση και κρίθηκε αναγκαίο να νοσηλευτεί στη ΜΕΘ. Εσπευσμένα διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου και τη Μεγάλη Τρίτη, ημέρα γενεθλίων της μικρής, η υγεία της επιδεινώθηκε περαιτέρω κι έπειτα από μια δραματική εβδομάδα το παιδί έχασε τη μάχη για τη ζωή.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, η γρίπη ευθύνεται φέτος για 101 θανάτους και για 267 εισαγωγές σε ΜΕΘ.
Χθες μάλιστα 14 ασθενείς νοσηλεύονταν σε εντατική με βαριές επιπλοκές της γρίπης. Από το σύνολο των νοσηλειών λόγω γρίπης και επιπλοκών της σε ΜΕΘ, οι οκτώ αφορούν σε παιδιά ηλικίας έως 9 χρόνων και οι έξι αφορούν σε παιδιά ηλικίας 10 έως 19 χρόνων.
Το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει καταγράψει τον θάνατο ενός ακόμη παιδιού, το οποίο είχε βαρύ ιατρικό ιστορικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα