20 Απριλίου 2024 / 3:14 πμ
20 Απριλίου 2024 / 3:14 πμ

Σοβαρά προβλήματα σε ολόκληρη τη χώρα εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων

από fimotro

Θυελλώδεις ήταν οι άνεμοι σε πολλές περιοχές της χώρας, προκαλώντας κατά τόπους σοβαρά προβλήματα.

Σύμφωνα με την υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, από το πρωί έως το απόγευμα (17:00) οι ισχυρότεροι άνεμοι είχαν καταγραφεί από τους μετεωρολογικούς σταθμούς στη Φινοκαλιά Λασιθίου Κρήτης (μέγιστη ριπή ανέμου 132 χιλιόμετρα την ώρα), στη Μικρή Βίγλα Νάξου (124 χιλιόμετρα την ώρα) και στο ακρωτήρι Παξιμάδα στην Κάρυστο Ευβοίας (121 χιλιόμετρα την ώρα).

Σε περίπου 20 σταθμούς του δικτύου του, οι μέγιστες ριπές του ανέμου ξεπέρασαν την Πέμπτη τα 100 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Στην Αθήνα, η μέγιστη ριπή του ανέμου έφθασε τα 101 χιλιόμετρα/ώρα και στη Θεσσαλονίκη τα 87 χιλιόμετρα/ώρα.

Στη Θεσσαλονίκη, εξαιτίας των ανέμων, σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος, έπεσαν δέντρα και διάφορα αντικείμενα, ενώ τραυματίστηκε ελαφρά ένας οδηγός φορτηγού στη βιομηχανική περιοχή Σίνδου.

Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» ακυρώθηκαν 8 πτήσεις, σύμφωνα με τον υπεύθυνο τύπου της Fraport Γιάννη Παπάζογλου, ενώ σημειώνονται καθυστερήσεις στις προγραμματισμένες πτήσεις, λόγω των ισχυρών ανέμων.

Προβλήματα έχουν καταγραφεί στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, ενώ στην Πάτρα λόγω των ισχυρών ανέμων προκλήθηκε μεγάλος κυματισμός τόσο στον Πατραϊκό όσο και στον Κορινθιακό Κόλπο, με αποτέλεσμα πέτρες και άλλα φερτά υλικά να βγουν στην ξηρά.

Από πτώση σοβάδων που σημειώθηκε από κτήριο επί της οδού Αγίου Ανδρέου τραυματίστηκε στο κεφάλι μία γυναίκα, η οποία χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Προβλήματα με την ηλεκτροδότηση καταγράφηκαν επίσης σε περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Ζημιές στο κολυμβητήριο Χανίων και ειδικότερα στον χώρο της 50άρας πισίνας, προκάλεσαν οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν με μεγάλη ένταση στην πόλη.

Μέχρι τις 14.00, η Πυροσβεστική είχε δεχθεί τις εξής κλήσεις για κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων λόγω των θυελλωδών ανέμων:

100 κλήσεις στην Αττική,
44 κλήσεις στη Θεσσαλονίκη
29 κλήσεις στη Χαλκιδική
8 κλήσεις στην Αριδαία
35 κλήσεις στις Σέρρες
15 κλήσεις στην Κατερίνη
12 κλήσεις στα Γιαννιτσά
22 κλήσεις στην Κρήτη
11 κλήσεις στην Κέρκυρα
10 κλήσεις στην Πελοπόννησο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα