18 Απριλίου 2024 / 6:00 πμ
18 Απριλίου 2024 / 6:00 πμ

Σλούκας: “Ισως κάποια στιγμή επιστρέψω στον Ολυμπιακό”

από fimotro

Ο Κώστας Σλούκας θέλει μετάλλιο με την Εθνική Ανδρών και απάντησε στο ερώτημα για το πόσο κοντά βρέθηκε στην επιστροφή στον Ολυμπιακό φέτος το καλοκαίρι.

Κατά την διάρκεια του LG AegeanBall Festival στην Σύρο, ο Κώστας Σλούκας μίλησε στο Sport24.gr. Αναφέρθηκε στο τουρνουά που διοργανώνει ο Γιώργος Πρίντεζης, απάντησε στο ερώτημα για το πόσο κοντά βρέθηκε φέτος το καλοκαίρι στην επιστροφή του στον Ολυμπιακό και εξέφρασε την επιθυμία του για μετάλλιο με την Εθνική Ανδρών στο ερχόμενο Ευρωμπάσκετ, τονίζοντας πως η ομάδα έχει ταλέντο.

-Πως είναι η εμπειρία του πρώτου σου LG AegeanBall Festival στην Σύρο;

“Στηρίζω την προσπάθεια που κάνει ο Γιώργος. Είναι παλιός συμπαίκτης μου, εξαιρετικός φίλος, τον νιώθω ως έναν δικό μου άνθρωπο. Είναι καταπληκτικό παιδί. Χαρά που ήρθα στην Σύρο για εκείνον. Είναι πολύ καλά οργανωμένο και είναι απόλαυση. Είχα ξαναέρθει εδώ πριν τέσσερα χρόνια, σε ένα φιλανθρωπικό ματς που είχε κάνει. Ωραίο νησί, έχει ωραίες παραλίες, προσωπικά μου αρέσει αρκετά”.

-Ποιοι ήταν οι λόγοι που αποφάσισες να συνεχίσεις στην Φενέρμπαχτσε;

“Δεν είναι το καλύτερο timing να μιλάω πάλι για το συμβόλαιο μου με την Φενέρμπαχτσε. Έμεινα σε μία ομάδα που είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης, που έχει υψηλούς στόχους, που θέλει να συνεχίσει να βρίσκεται στην κορυφή. Διαθέτει τον ίσως κορυφαίο προπονητή των τελευταίων ετών στην Ευρώπη, έχω για συμπαίκτες σπουδαίους αθλητές, ό,τι μου υποσχέθηκαν μου το έδωσαν, ένιωθα καλά, έχω τον ρόλο μου και αποφάσισα να ανανεώσω την συνεργασία μου. Είμαι περήφανος που θα συνεχίσω για τα επόμενα τρία χρόνια στην Φενέρμπαχτσε”.

-Τελικά, πόσο κοντά η μακριά βρέθηκε ο Κώστας Σλούκας από την επιστροφή του στον Ολυμπιακό φέτος το καλοκαίρι;

‘Η αλήθεια είναι πως ούτε κοντά, ούτε και μακριά βρέθηκα από την επιστροφή μου στον Ολυμπιακό. Η αλήθεια είναι κάπου στην μέση. Το ξέρω πως γράφτηκαν πολλά για εμένα και τον Ολυμπιακό, αλλά κάποια πράγματα δεν ίσχυαν. Υπήρξε μία κινητικότητα, αλλά εγώ είχα πει και είχα τονίσει πως προτεραιότητα μου ήταν η Φενέρμπαχτσε, γιατί είχα συμβόλαιο. Μίλησα με τον προπονητή και την διοίκηση της Φενέρμπαχτσε, έδειξαν πως με θέλουν στην ομάδα και μετά συμφώνησα. Ίσως κάποια στιγμή επιστρέψω. Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που έχω ζήσει πολλά μαζί της, “δέθηκα” μαζί της, αναδείχτηκα μαζί της στο υψηλότερο επίπεδο και την σέβομαι”.

-Ο Βαγγέλης Μάντζαρης νωρίτερα σχολίασε πως θα ήθελε να σε έχει και πάλι συμπαίκτη στον Ολυμπιακό. Τι απαντάς σε αυτό;

“Ποτέ δεν ξέρεις πως θα τα φέρει το μέλλον. Δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια. Αυτή την στιγμή θέλω να πετύχω με την Φενέρμπαχτσε, να κατακτήσω πολλούς τίτλους μαζί της και να την βοηθήσω να πετύχει τους στόχους της. Ο Βαγγέλης είναι καλός φίλος μου, είμαστε μαζί από μικρά παιδιά, έχουμε μεγαλώσει μαζί και έχουμε μία εξαιρετική σχέση. Είμαστε “δεμένοι” και κάνουμε παρέα. Ποιος ξέρει; Μπορεί να ξαναγίνουμε συμπαίκτες στο μέλλον, μπορεί και όχι. Μακάρι να ξαναπαίξουμε μαζί μπάσκετ στην ίδια ομάδα, χαρά μου θα είναι. Ξέρω πόσο με εκτιμά, όπως ξέρει και εκείνος πόσο τον εκτιμώ”.

-Έχεις πετύχει διακρίσεις με την Εθνική Νέων, αλλά όχι με την Ανδρών. Έχεις την “δίψα” για ένα μετάλλιο με την Εθνική Ανδρών στο ερχόμενο Ευρωμπάσκετ;

“Καταρχάς, ναι, φέτος θα βοηθήσω την Εθνική μας ομάδα. Είναι κάτι που το θέλω. Βέβαια, αναμένω να δω το εάν θα κληθώ, δεν με έχει ενημερώσει κάποιος, αλλά αν μου το ζητήσουν, σίγουρα θα έρθω ώστε να βοηθήσω την προσπάθεια της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ. Έχω τονίσει αρκετές φορές πως αυτό που μου λείπει είναι μία μεγάλη διάκριση με την Ελλάδα, ένα μετάλλιο με την Εθνική. Το θέλω πάρα πολύ και μακάρι να τα καταφέρω. Υπάρχει καλό υλικό, υπάρχει ταλέντο, υπάρχει εμπειρία και υπάρχει και “δίψα” ώστε να πετύχουμε κάτι καλό. Πρέπει όμως να λειτουργήσουμε ενωμένοι, να γίνουμε ομάδα και να δουλέψουμε σκληρά ώστε να τα καταφέρουμε”.

Πηγή: sport24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα