19 Απριλίου 2024 / 4:53 μμ
19 Απριλίου 2024 / 4:53 μμ

Σκόπια: Εφικτή μια αμοιβαία αποδεκτή λύση

από fimotro

Εφικτή χαρακτηρίζει η κυβέρνηση των Σκοπιων την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης για το ζήτημα της ονομασίας, σημειώνοντας ότι απαιτούνται συμβιβασμοί από την Αθήνα και τα Σκόπια, προκειμένου να επιτευχθεί μια συμφωνία η οποία «θα σέβεται την αξιοπρέπεια και την ταυτότητα των πολιτών των δύο χωρών».

Σε ανακοίνωσή της, η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας σημειώνει ότι στη συνάντηση μεταξύ των πρωθυπουργών των δύο χωρών, Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ στο Νταβός, αποδεσμεύτηκαν οι διαδικασίες που οδηγούν σε αξιοπρεπή λύση των ανοιχτών θεμάτων. Τονίζει επίσης ότι η κοινή γνώμη της ΠΓΔΜ έχει ενημερωθεί πλήρως για τις εξελίξεις στο ζήτημα.

Σύμφωνα με ΜΜΕ των Σκοπίων, αφορμή για την ανακοίνωση της κυβέρνησης της χώρας ήταν η συνέντευξη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στο Euronews, όπου μεταξύ άλλων κάλεσε τα Σκόπια «επιτέλους, να βγουν δημόσια να πουν σε αυτή τη σύνθετη ονομασία ποιο θα είναι το επίθετο».

Νωρίτερα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE του Χρίστιαν Μίτσκοσκι, σε ανακοίνωσή του με αφορμή όσα ανέφερε ο κ. Κοτζιάς στην ίδια συνέντευξη, κατηγόρησε την κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ για «πλήρη σιωπή» και για απόκρυψη των όσων συμφώνησε στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, στο Νταβός.

«Τι συμφώνησε ο Ζόραν Ζάεφ στο Νταβός στη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα; Γιατί οι ελληνικές Αρχές επιμένουν να μην υπερβαίνεται το πλαίσιο αυτής της συμφωνίας;», διερωτήθηκε το VMRO-DPMNE.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα