28 Μαρτίου 2024 / 9:41 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 9:41 μμ

Σκουρλέτης στο “Ακραίως”: Η επιλογή της ρήξης θα οδηγούσε σε μεγαλύτερη φτωχοποίηση

από fimotro

Ένα από τα πρόσωπα των ημερών, τον Πάνο Σκουρλέτη, φιλοξένησε η εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου Τάκη Χατζή αν η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει θετικό πρόσημο ο Π. Σκουρλέτης ανέφερε: «Νομίζω ότι η απάντηση έχει πολλές πλευρές. Κρίνοντας σε σχέση με αυτό που προσδοκούσαμε το 2015 ή σε σχέση με όσα έγιναν μετά τον συμβιβασμό και τις εκλογές».

«Ο ελληνικός λαός μας ψήφισε και μας έδωσε τη νομιμοποίηση για να συνεχίσουμε» είπε και πρόσθεσε: «Κάποιος που θα γράψει την ιστορία θα γράψει ότι η κυβέρνηση είχε το θάρρος και έθεσε σε δοκιμασία έναν επώδυνο συμβιβασμό που δέχθηκε».

«Πρέπει να κριθούμε για την επιλογή μας σε σχέση με τι άλλες επιλογές υπήρχαν. Η εναλλακτική τυφλής ρήξης θα οδηγούσε σε μεγαλύτερες περιπέτειες και μεγαλύτερη φτωχοποίηση του λαού και με απρόβλεπτες συνέπειες», σημείωσε.

Αναφερόμενος στο παράλληλο πρόγραμμα σημείωσε πως περιελάμβανε «μέτρα που προσπαθούν να λειάνουν τις πολιτικές που δεν είναι δικές μας»

«Αυτή η κυβέρνηση δεν ασπάζεται την αντίληψη και τη λογική των μνημονίων» συνέχισε και εκτίμησε πως ο κ. Ρέγκλινγκ δεν λειτουργεί ως τεχνοκράτης αλλά ασκεί και πολιτική.

«Ο Ρέγκλινγκ μπαίνει στην ουσία της πολιτικής χωρίς να είναι εκλεγμένος. Προσπαθεί να πείσει ότι όλοι είμαστε ίδιοι» συνέχισε προσθέτοντας: «Τους ενδιαφέρει (σ.σ. εταίρους) να εφαρμοστεί μια ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική και να πείσουν ότι η λιτότητα είναι μονόδρομος».

«Ο κ. Ρέγκλινγκ μιλάει εξ ονόματος του ευρωπαϊκού ΔΝΤ, θέλει να ομογενοποιήσει τις πολιτικές δυνάμεις», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο Πάνος Σκουρλέτης ισχυρίστηκε πως «αυτά που περάσαμε εμείς είναι πολύ πιο light από αυτά που πέρασαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις» και υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής πολιτικής.

Ο Πάνος Σκουρλέτης τόνισε πως οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση στην οποία περιήλθε η χώρα θυμίζοντας πως «Κάποιοι έφαγαν με δέκα μασέλες».

Ασκώντας δριμεία κριτική στη Δημοκρατική Συμπαράταξη τόνισε: «κάνουν reunion χωρίς ίχνος αυτοκριτικής».

«Τις παθογένειες προηγούμενων ετών σε συνθήκες δημοσιονομικής κατάρρευσης δεν μπορούμε να τις θεραπεύσουμε άμεσα» υποστήριξε.

Θετικό ότι για πρώτη φορά από το 2010 προσλαμβάνουμε μόνιμο προσωπικό

«Το δικαστήριο έκρινε ότι με τις δύο παρατάσεις που έγιναν οι συμβασιούχοι πήγανε να γίνουν ουσιαστικά μόνιμοι και αυτό κρίθηκε αντισυνταγματικό», σημείωσε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Πρόσθεσε ότι η μοριοδότηση αποτελεί αναγνώριση της υπηρεσίας και της εμπειρίας τους στη δουλειά.

«Είναι θετικό ότι για πρώτη φορά μετά το 2010 γίνεται ανοιχτός διαγωνισμός για την πρόσληψη μονίμου προσωπικού», υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών και κάλεσε να «σταματήσουμε να μιλάμε με όρους κοινωνικού αυτοματισμού»

Ο κ. Σκουρλέτης είπε πως κάλεσε τους δημάρχους μέχρι τέλους του μήνα να καταθέσουν επικαιροποιημένες λίστες αν χρειάζονται προσωπικό πέραν των 2.500 υπαλλήλων. Μάλιστα είπε πως ορισμένοι δεν έχουν καν δώσει λίστα.

Τόνισε, επίσης, πως λένε ψέματα όσοι μιλούν για επιπλέον επιβαρύνσεις.

Κάναμε ένα βήμα στην καθαριότητα, ένα βήμα για να λυθεί το θέμα, τόνισε ο Πάνος Σκουρλέτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα