20 Απριλίου 2024 / 12:59 μμ
20 Απριλίου 2024 / 12:59 μμ

Σκουπίδια – καύσωνας: Κίνδυνος-θάνατος για τη δημόσια υγεία

από fimotro

Εφιαλτική είναι η κατάσταση με τα σκουπίδια που έχουν συσσωρευτεί στους δρόμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων της χώρας.

Οι σωροί των σκουπιδιών σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες διαμορφώνουν αποπνικτική ατμόσφαιρα και συνθήκες επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία.

Στα βουνά των σκουπιδιών που σαπίζουν ταχύτατα κάτω τον καυτό ήλιο αναπτύσσονται παθογόνοι οργανισμοί οι οποίοι μπορεί να μεταφερθούν στον άνθρωπο από σκύλους, γάτες, αρουραίους, μύγες, κουνούπια, με τον κίνδυνο να αναπτυχθούν επικίνδυνες μολυσματικά ασθένειες.

Ακόμη και στα σημεία που γίνεται η αποκομιδή των σκουπιδιών όπως τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, οι παιδικοί σταθμοί, τα σχολεία, τα γηροκομεία, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος οι κάδοι που δεν καθαρίζονται αποτελούν υγειονομικές βόμβες.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά και το υπουργείο Υγείας έχουν εκπέμψει SOS καθώς συνεχίζεται η μη αποκομιδή των σκουπιδιών τουλάχιστον έως σήμερα, ενώ η θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας αναμένεται να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα