28 Μαρτίου 2024 / 4:37 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 4:37 μμ

Σκληρή επίθεση Πατούλη στον Σκουρλέτη

από fimotro

Απάντηση στον υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη έδωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλης με αφορμή ανακοίνωση από το γραφείο του υπουργού Εσωτερικών για σχόλιο του κ. Πατούλη.
«Ο κ. Σκουρλέτης ως υπουργός Εσωτερικών σύντομα θα καταλάβει ότι είναι άδικες οι επιθέσεις του απέναντι στους αιρετούς εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και θα υποχρεωθεί να παρουσιάσει το επίσημο κυβερνητικό σχέδιο για τη μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης αναφέρει ο κ. Πατούλης και ζητάει από κ. Σκουρλέτη να απαντήσει αν υιοθετεί τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Κογκρέσου προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.
«Η Ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συνεχίσει παρά τις όποιες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης να αγωνίζεται για μεταρρυθμίσεις προς αυτή την κατεύθυνση.
Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Οι κουκούλες κάθε μέρα που περνά, πέφτουν κι αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόσωπο» αναφέρει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.
Απάντηση Σκουρλέτη στην ΚΕΔΕ
Νωρίτερα το γραφείο του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, απαντώντας σε σχόλιο του προέδρου της ΚΕΔΕ ανέφερε πως «ο κ. Πατούλης, για άλλη μια φορά υπερασπίζεται παρωχημένες, παλιομοδίτικες απόψεις. Η αντίληψη, βάσει της οποίας κάποιοι αντιμετωπίζουν τους δημάρχους ως “πασάδες στα Γιάννενα” αφορά τον προπερασμένο αιώνα».
Στην απάντησή του το γραφείο του υπουργού ερωτά τον κ. Πατούλη αν γνωρίζει ότι «η απλή αναλογική, ως μέσο αποτύπωσης της αυθεντικής έκφρασης των λαϊκών συσχετισμών εφαρμόζεται στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες» και διερωτάται: «Αλήθεια, είναι η απλή αναλογική που οδηγεί στην άλωση της Αυτοδιοίκησης κι όχι η παλαιοκομματική τακτική του χρίσματος «εκλεκτών» και το σημερινό παραμορφωτικό εκλογικό σύστημα;»
Σύμφωνα με το υπουργικό γραφείο η «εξήγηση για τα όσα ισχυρίζεται ο κ. Πατούλης δόθηκε χθες, από τις κοινές δηλώσεις του με τον κ. Βορίδη, υπεύθυνο της ΝΔ για θέματα Αυτοδιοίκησης».
Ανακοίνωση ΚΕΔΕ
Η ΚΕΔΕ σε σχετική ανακοίνωσή της ανέφερε πως «είναι αναμφισβήτητο ότι στο κόμμα που αποτελεί το βασικό εταίρο της σημερινής κυβέρνησης, ακόμη και τα χρόνια που ήταν στην αντιπολίτευση, ποτέ δεν της ήταν αρεστός ο θεσμός της Αυτοδιοίκησης.
Θυμόμαστε όλοι με θλίψη πως κάποτε μας χαρακτήρισαν «βλαχοδήμαρχους». Ελπίζαμε ότι η ανάληψη κυβερνητικών ευθυνών θα είχε ως αποτέλεσμα κάποιοι να ωριμάσουν πολιτικά και να αντιληφθούν ότι ο θεσμός της Αυτοδιοίκησης είναι πολύ σημαντικός κι αξίζει σεβασμού από τους εκπροσώπους της Κεντρικής κυβέρνησης».
«Δεν θα του δώσουμε επιπλέον «λογαριασμό» για τις επαφές που θα κάνουμε με όλα τα κόμματα, προκειμένου να τα ενημερώσουμε για τις θέσεις της Κ.Ε.Δ.Ε. στο ζήτημα της αλλαγής του Καλλικράτη.
Τέλος, όσον αφορά το σεβασμό στο Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους, ο κ. Σκουρλέτης είναι ο τελευταίος που μπορεί να μας κάνει μαθήματα δημοκρατικής συμπεριφοράς. Στην «οικογένεια» της Αυτοδιοίκησης δεν κυκλοφορούν ούτε «μπαχαλάκηδες», ούτε «κουκουλοφόροι», ανέφερε η ανακοίνωση της ΚΕΔΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα