25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Σκληρός ανταγωνισμός Σίας Κοσιώνη και Αλέξη Παπαχελά – δελτίο από Ουάσινγκτον!

από fimotro

Γράφει ο Κ.Π.

([email protected])

Δεν χωράει καμιά αμφιβολία, ότι στον ΣΚΑΙ τα δυο αγαπημένα παιδιά του είναι η Σία και ο Αλέξης. Υπάρχουν και άλλα πρόσωπα αλλά αυτά ξεχωρίζουν. Πίσω όμως από τα δυο αυτά πρόσωπα υπάρχει ένας σκληρός ανταγωνισμός, όχι βέβαια από τον Αλέξη αλλά από τη Σία, διότι ο Αλέξης δεν έχει να αποδείξει τίποτα.

Είναι ένας καταξιωμένος δημοσιογράφος με κύρος και αξιοπιστία, ανεξάρτητα από το πώς τον κρίνει ο καθένας, μπροστά στο γυαλί ή τα άρθρα του. Έχει κάνει μεταπτυχιακό Διεθνείς Σχέσεις στο περίφημο πανεπιστήμιο Columbia στη Νέα Υόρκη. Έχει διατελέσει ανταποκριτής της ΕΡΤ και άλλων ΜΜΕ όταν βρισκόταν στις ΗΠΑ και διαθέτει πολύ καλές πηγές ενημέρωσης πέραν του Ατλαντικού.

Το ίδιο και στην Ελλάδα όταν επέστρεψε και ξεκίνησε τη συνεργασία του με το Μega και τώρα συνεχίζει σε ΣΚΑΙ-Καθημερινή. Πρόσφατα επέστρεψε από τις ΗΠΑ που είχε μεταβεί για επαγγελματικούς λόγους.

Η Σία Κοσιώνη είναι ένα νέο όμορφο κορίτσι που μόλις του δόθηκε η ευκαιρία δεν την άφησε να πάει χαμένη. Παιδί μιας αστικής οικογένειας δεν είχε πρόβλημα να μορφωθεί με άνεση χωρίς οικονομικά προβλήματα. Αφού πήρε το πτυχίο της στα ΜΜΕ από το Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο έκανε μεταπτυχιακό στο London school o Economics και επέστεψε στην Ελλάδα, συνεργαζόμενη με διάφορα μικρά έντυπα, ενώ παράλληλα προσέφερε τις υπηρεσίες της και στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. Είναι μόλις 24 ετών και σε μια φάση αναζήτησης. Συνεργάζεται για μικρό χρονικό διάστημα με την ΕΡΤ στην εκπομπή της Άννας Παναγιωταρέα «ουδείς αναμάρτητος». Αυτή είναι και η μοναδική τηλεοπτική εμπειρία μέχρι να φθάσει στον ΣΚΑΙ.

Στη συνέχεια εργάζεται σε διάφορα αθλητικά έντυπα. Εκεί γνωρίζει και τον Μ.Λ. δημοσιογράφο-αθλητικογράφο-σκηνοθέτη, τον οποίο και παντρεύεται. Με την εμπειρία που έχω, μπορώ να πω, ότι κορίτσια που ξεκινούν την καριέρα τους σε νεαρά ηλικία και έχουν υψηλούς στόχους, μόρφωση ομορφιά και άλλα προσόντα δεν είναι αρκετά για να φτάσουν ψηλά. Πολλές φορές αποκτούν συντρόφους η παντρεύονται γνωστά και ισχυρά πρόσωπα για να ανέβουν πιο γρήγορα τα σκαλοπάτια. Αυτό βέβαια δεν είναι κανόνας. Είναι όμως πολύ συχνό φαινόμενο.

Όταν ο ΣΚΑΙ το 2006 ξεκινάει δοκιμαστικό πρόγραμμα, η Σία βρίσκεται στο κανάλι ως ρεπόρτερ. Η διοίκηση ξεκινάει δοκιμαστικά για παρουσιαστή-παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων. Στην τελική απόφαση συμμετέχουν και Άγγλοι σύμβουλοι. Στα δοκιμαστικά για τη θέση συμμετέχει και η Κατερίνα Ακριβοπούλου, γνωστή και έμπειρη δημοσιογράφος.

Τα γαλανά μάτια όμως της Σίας-δεν είναι βέβαια και θεά της ομορφιάς-κλέβουν την παράσταση και γίνεται η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΙ. Η Σία λίγο αργότερα φεύγει για το Λονδίνο και παίρνει μαθήματα από Άγγλους ειδικούς για την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ΣΚΑΙ. Η Σία γίνεται το Νο 1 της ενημέρωσης και το άστρο της αρχίζει να λάμπει. Από το 2007 Βασίλισσα του κεντρικού δελτίου!

Εμένα προσωπικά αν θέλετε τη γνώμη μου δεν με έχει πείσει σαν παρουσιάστρια. Όπως και για άλλα πρόσωπα που εμφανίζονται στο γυαλί και είναι ακατάλληλα να εμφανίζονται. Αλλά η δική μου γνώμη δεν έχει σημασία. Υπάρχουν πρόσωπα αστέρια, αλλά δεν τους δίνεται η ευκαιρία να δείξουν το ταλέντο τους σε αντίθεση με το εξωτερικό.

Προσωπικά πιστεύω, όπως και οι ξένοι ειδικοί που έχω συνεργαστεί, ότι οι κεντρικοί παρουσιαστές των ειδήσεων, πέρα από ταλέντα σε πειθώ, φωνή και προσωπικότητα πρέπει να είναι και μπαρουτοκαπνισμένοι. Δηλαδή να έχουν λιώσει πολλά παπούτσια στο πεζοδρόμιο και σε επικίνδυνες αποστολές, και η παρουσίαση του κεντρικού δελτίου έρχεται σαν επιβράβευση. Αρχόντισσα λοιπόν του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΙ η Σία.

Με την έλευση σε Καθημερινή και ΣΚΑΙ του Αλέξη Παπαχελά και μετά την αποχώρηση από τους νέους «Φακέλους» της Σοφίας Παπαιωάνου έρχονται οι «Ιστορίες» στις οποίες συμμετέχει η Σία. Το αστέρι της λάμπει όλο και περισσότερο. Γίνεται το «χαϊδεμένο» παιδί του καναλιού και αμείβεται πλουσιοπάροχα.

Πέρα από την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου των 9 και τη συμμετοχή της στην εκπομπή «Ιστορίες» του Αλέξη Παπαχελά, μεταδίδει και το καθημερινό μεσημβρινό δελτίο του ραδιοφώνου. Δεν ξέρω αν το κορίτσι έχει και κρεβάτι ανάπαυσης και ύπνου στο σταθμό. Έχει γνώμη, επιλέγει τους συνεργάτες της και προβάλλει «βέτο» σε ότι κρίνει ότι είναι αντίθετο με τα δικά της πιστεύω. Συνήθως ικανοποιούν όλες τις επιθυμίες της.

Ο Αλέξης Παπαχελάς λοιπόν, βρέθηκε αυτές τις ημέρες στις ΗΠΑ για να ετοιμάσει εκπομπή για τις Αμερικάνικες εκλογές. Εντός των ημερών θα επιστρέψει και πάλι στις ΗΠΑ για να ολοκληρώσει την έρευνα μαζί με τους συνεργάτες του.

Η Σία λοιπόν δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Ο Παπαχελάς στην Αμερική; Εγώ γιατί όχι; Επιθυμία της να παρουσιάσει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ από την Αμερικάνικη πρωτεύουσα. Ουάσιγκτον, τρέμε ερχόμαστε.

Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με πληροφορίες μας η επιθυμία της Σίας έγινε αποδεκτή και θα παρουσιάσει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων την ημέρα των εκλογών, 8 Νοεμβρίου εκτός απροόπτου από την Ουάσιγκτον. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που οι επιθυμίες ικανοποιούνται. Δελτίο έχει παρουσιάσει από Βρυξέλλες, Μυτιλήνη κ.ά.

Σία(!) πρόσεχε, γιατί οι απαιτήσεις πολλές φορές, γκρεμίζουν όνειρα και καριέρες. Από καλάμια έχει γεμίσει ο τηλεοπτικός χώρος. Πρόσεχε μην σε παρασύρει ο άνεμος την ώρα που «ορτσάρει» το σκάφος, για να αλλάξει …ρότα και να αναπτύξει ταχύτητα! Καλή επιτυχία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα