25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Σκληρή κριτική από τον Τύπο για τον αποκλεισμό της Ιταλίας

από fimotro

Καταπέλτης ήταν ο ιταλικός Τύπος για το “ναυάγιο” της εθνικής ομάδας, η οποία αποκλείστηκε από την τελική φάση του Μουντιάλ της Ρωσίας. Για πρώτη φορά έπειτα από 60 χρόνια η “σκουάντρα ατζούρα” δεν συμμετέχει σε Παγκόσμιο Κύπελλο και για τρίτη συνολικά, αφού το 1930 δεν είχε δηλώσει καν συμμετοχή στην πρώτη διοργάνωση στην Ουρουγουάη.

Η Σουηδία απέκλεισε την Ιταλία και οι εφημερίδες της γειτονικής χώρας δεν χαρίστηκαν στον Τζιαν Πιέρο Βεντούρα, τον οποίον θεωρούν ήδη τελειωμένο, αλλά και στους ποδοσφαιριστές. Μόνο ο Τζίτζι Μπουφόν ξεφεύγει από τα “πυρά”, μιας και ήταν το κύκνειο άσμα του και φυσικά δεν φέρει ευθύνη για τον αποκλεισμό. Ούτε στο γκολ που δέχτηκε στο πρώτο ματς φταίει, ούτε για το ότι η ομάδα του δεν σκόραρε σε δυο παιχνίδια.

“ΤΕΛΟΣ. Η Ιταλία χωρίς Μουντιάλ μετά από 60 χρόνια”, είναι ο τίτλος της “Gazzetta dello Sport”που έχει στο πρωτοσέλιδό της τον Μπουφόν.

Η “Corriere dello Sport” γράφει: “ΕΞΩ ΟΛΟΙ. Η Ιταλία μετά από 60 χρόνια δεν πάει Μουντιάλ, δάκρυα για τους ατζούρι. Μπουφόν: “Συγχωρέστε μας”. Φεύγει ο Βεντούρα αλλά δεν πρέπει να είναι ο μόνος”.

Η “Tuttosport” έχει τίτλο “ΟΛΟΙ ΣΠΙΤΙ” και συμπληρώνει στο πρωτοσέλιδό της: “Η ντροπή δεν περιλαμβάνει μόνο τον Βεντούρα που δεν θα είναι πια ομοσπονδιακός τεχνικός αλλά όλο το σχέδιο. Ο δακρυσμένος Μπουφόν ανακοίνωσε το αντίο στην εθνική ομάδα”.

Η εφημερίδα “La Stampa” γράφει: “Μία πτώση που δεν είχαμε δει σχεδόν ποτέ. Η Ιταλία γυρίζει πίσω 60 χρόνια. Αυτός ο αποκλεισμός είναι μεταξύ των χειρότερων αποτελεσμάτων της εθνικής μας ομάδας. Μοναδική παρηγοριά το γεγονός πως αν πηγαίναμε στο Μουντιάλ θα αποτυχάναμε”.

 

Photo Credits: AP Photo/Luca Bruno

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα