28 Μαρτίου 2024 / 8:35 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 8:35 μμ

Σινά: Τανκ πάτησε παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο -Τεράστια έκρηξη

από fimotro

Επτά άνθρωποι, ανάμεσά τους και δύο παιδιά, σκοτώθηκαν στην επίθεση αυτοκτονίας στο φυλάκιο ασφαλείας, αλλά υπολογίζεται ότι σώθηκαν περισσότερες από 50 ζωές χάρις στη γρήγορη αντίδραση του οδηγού του ερπυστριοφόρου.

Το τανκ του Αιγυπτιακού στρατού συνέθλιψε το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τέσσερις ένοπλοι καμικάζι έτοιμοι να πυροδοτήσουν τα εκρηκτικά, σε μια προσπάθεια να περιορίσει την έκρηξη στο φυλάκιο στο βόρειο Σινά.

Το τρομακτικό βίντεο από κάμερα ασφαλείας δείχνει λίγο αργότερα την βόμβα να εκρήγνυται, αφού το άρμα μάχης είχε απομακρυνθεί.

Άνθρωποι διακρίνονται να τρέχουν πανικόβλητοι για να σωθούν έχοντας μόλις αντιληφθεί τι συνέβη. Αλλά ένα άτομο που πλησίασε να δει τι συνέβη στο όχημα που πάτησε το τανκ έχασε τη ζωή του κατά την έκρηξη.

Μέχρι στιγμής ουδεμία οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που πιστεύεται ότι έγινε περίπου 200 μέτρα μακριά από το στόχο των καμικάζι.

Εκπρόσωπος του Αιγυπτιακού στρατού είπε ότι η έκρηξη ήταν σφοδρότατη καθώς οι εξτρεμιστές χρησιμοποίησαν περίπου 100 κιλά εκρηκτικά.

Οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας πολεμούν στο βόρειο τμήμα της χερσονήσου του Σινά ένα παρακλάδι του «Ισλαμικού Κράτους», που εξαπολύει συχνά φονικές επιθέσεις κατά στρατιωτών, δυνάμεων ασφαλείας και τουριστικών στόχων, ενώ τζιχαντιστές ευθύνονται για πολύνεκρα μακελειά σε βάρος της κοπτικής μειονότητας της Αιγύπτου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα