19 Απριλίου 2024 / 7:41 πμ
19 Απριλίου 2024 / 7:41 πμ

Σε Ba2 υποβάθμισε η Moody’s την Τουρκία

από fimotro

Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Τουρκίας σε Ba2 από Ba1, αλλά αναβάθμιση του outlook σε σταθερό από αρνητικό, προχώρησε η Moody’s, επικαλούμενη τη συνεχιζόμενη απώλεια της θεσμικής ισχύος και τον αυξανόμενο κίνδυνο κάποιου εξωτερικού σοκ δεδομένου του μεγάλου ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών της χώρας.

«Η κυβέρνηση φαίνεται να εξακολουθεί να επικεντρώνεται σε βραχυπρόθεσμα μέτρα, σε βάρος της αποτελεσματικής νομισματικής πολιτικής και της θεμελιώδους οικονομικής μεταρρύθμισης», αναφέρει στην σχετική της ανακοίνωση η Moody’s.

Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, η εξωτερική θέση, το χρέος και οι ανάγκες μετακύλισης συνεχίζουν να επιδεινώνονται, αναφέροντας συγκεκριμένα πως “υπάρχει αυξημένος κίνδυνος εξωτερικού σοκ, δεδομένου του μεγάλου ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών, του υψηλότερου εξωτερικού χρέους και των συναφών μεγάλων αναγκών μετακύλισης στο πλαίσιο των αυξανόμενων πολιτικών ρίσκων“.

Το τουρκικό νόμισμα υποχωρούσε οριακά έναντι του δολαρίου, στις 3,8054 λίρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα