25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Σε ύφεση οι φωτιές στην Ανατολική Μάνη – Επιφυλακή για δεκάδες εστίες

από fimotro

Σε ύφεση και ελεγχόμενες είναι οι φωτιές στις περιοχές Σκουτάρι και Κοκκάλα του δήμου Ανατολικής Μάνης, ωστόσο δεκάδες είναι οι μικρές διάσπαρτες εστίες οι οποίες αντιμετωπίζονται από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν.

Μόνο από τις φωτιές στα χωριά Κότρωνα και Σκουτάρι, έχουν καεί περίπου 15 σπίτια, ένας μεγάλος ελαιώνας, που η ετήσια παραγωγή του οποίου σε ελαιόλαδο φθάνει τους 300 τόνους, έκταση περίπου 35.000 στρεμμάτων, αρκετές κυψέλες με μελίσσια καθώς και ζώα.

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, για να διαπιστωθεί πως προκλήθηκαν οι πυρκαγιές στην ανατολική Μάνη, κατέθεσε την Τρίτη στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου, η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Αδαμαντία Τζανετέα όπως δήλωσε και η ίδια στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Σε ύφεση και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 7.15 το απόγευμα της Τρίτης σε δύσβατη δασική έκταση στην περιοχή Κέχρος στη Νέα Σάντα Ροδόπης. Η πυροσβεστική εκτιμά ότι η φωτιά ενδέχεται να προκλήθηκε από κεραυνό, καθώς στην περιοχή σημειώθηκαν βροχοπτώσεις και πτώσεις κεραυνών.

Τέσσερα αεροσκάφη, δύο Πετζετέλ και δύο Καναντέρ, πραγματοποίησαν την Τρίτη ρίψεις νερού, έως και τη δύση του ηλίου, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας έδιναν μάχη με τις φλόγες ισχυρές επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης ήτοι 48 πυροσβεστικοί υπάλληλοι και εννέα εθελοντές, τέσσερις ομάδες πεζοπόρου τμήματος με συνολικά 24 άτομα, τέσσερα υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα, με τη συνδρομή ενός γκρέιντερ Πολιτικής Προστασίας δήμου.

Κατά το τελευταίο 24ωρο η πυροσβεστική αντιμετώπισε 46 αστικές πυρκαγιές, 34 δασικές πυρκαγιές και 46 παροχές βοήθειας.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την Τετάρτη προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

• Περιφέρεια Αττικής
• Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Βοιωτία, Εύβοια, Σκύρος)
• Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία)
• Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Δωδεκάνησα, Κυκλάδες)
• Περιφέρεια Κρήτης
• Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα