28 Μαρτίου 2024 / 7:34 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 7:34 μμ

Σε συμμορίες μπράβων αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ!

από fimotro

Ο ένας απ’ αυτούς φέρεται να πήρε μέρος στον ξυλοδαρμό ενός οδηγού τουριστικού λεωφορείου – συνεργάτη ταξιδιωτικού πρακτορείου, κατά παραγγελία ανταγωνιστή. Ο δεύτερος φέρεται να τοποθέτησε εμπρηστικό μηχανισμό σε μπαρ της Δυτικής Αττικής προκειμένου να εκδικηθεί την απόλυση της συντρόφου, που εργαζόταν σ’ αυτό.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας συνελήφθησαν συνολικά 19 άτομα και αναζητούνται άλλα έντεκα. Οι περισσότεροι είναι Έλληνες υπήκοοι, ενώ για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν ακόμα 2 Αλβανοί και ένας Ουκρανός. Συγκρουτούσαν δύο αυτόνομες αλλά συνεργαζόμενες ομάδες «μπράβων», οι οποίες εκβίαζαν καταστηματάρχες στην Αττική εισπράττοντας χρήματα για «προστασία». Διαπιστώθηκε ότι ήλεγχαν 61 καταστήματα (καφετέρειες, μπαρ και χαρτοπαικτικές λέσχες) στο κέντρο της Αθήνας, τα Βόρεια και τα Νότια προάστια.

Αρχηγικός ρόλος στις δύο ομάδες αποδίδεται σε δύο Έλληνες, 59 και 51 ετών, που έχουν και στο παρελθόν απασχολήσει την αστυνομία για παρόμοιες υποθέσεις. Εκτός από «προστασία» καταστημάτων φέρονται να αναλάμβαναν κατά παραγγελία ξυλοδαρμούς, «συνοδείες» προσώπων, ενώ φουσκωτοί και από τις δύο συμμορίες αμείβονταν προκειμένου να δίνουν το παρών σε γήπεδα και χώρους συναυλιών.

Η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε το 2015 μετά από καταγγελία τριών Σύρων στην Αστυνομία. Εργάζονταν σε χαρτοπαικτική λέσχη στο κέντρο της Αθήνας και ξυλοκοπήθηκαν άγρια από μπράβους επειδή ο ιδιοκτήτης της τους θεώρησε υπεύθυνους για την κλοπή μεγάλου χρηματικού ποσού από διαμέρισμα – «καβάτζα», όπου φυλάσσονταν οι εισπράξεις της λέσχης.

Πηγή: kathimerini.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα