28 Μαρτίου 2024 / 9:54 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 9:54 μμ

Σε περικοπές 1.300 θέσεων εργασίας στη Γαλλία προχωράει η Peugeot το 2018

από fimotro

Η κίνηση της Peugeot έρχεται στα πλαίσια της νέας μορφής εθελοντικών περικοπών που εισήγαγε ο γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron
Σε περικοπές 1.300 θέσεων εργασίας στη Γαλλία αναμένεται να προχωρήσει η αυτοκινητοβιομηχανία Peugeot, όπως ανέφερε σήμερα (9/1) η ένωση συνδικαλιστών CFTC, χρσημοποιώντας μία νέα μορφή εθελοντικών περικοπών που εισήγαγε το περασμένο έτος ο πρόεδρος της χώρας, Emmanuel Macron.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο επικεφαλής της CFTC, Franck Don, στο πρακτορείο Reuters, οι αναχωρήσεις των εργαζομένων, οι οποίες είναι σχεδόν ισοδύναμες με εξαγορά, εντάσσονται στο ευρύτερο πλάισιο των 2.200 εθελοντικών περικοπών θέσεων εργασίας που έχουν σχεδιαστεί για το τρέχον έτος, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός για το 2017 ανήλθε στις 2.670 περικοπές.
Σημειώνεται ότι στους παραπάνω αριθμούς δεν περιλαμβάνονται οι χιλιάδες νέες προσλήψεις που πραγματοποιούνται στη χώρα, καθώς και η εξάλλειψη θέσεων εργασίας λόγω φθοράς.
Η Peugeot αποτελεί μία από τις πρώτες εταιρείες που ανακοίνωσαν σχέδια για τη χρήση των νέων μέτρων ευέλικτης εργασίας που θεσπίστηκαν με διάταγμα μόλις μερικούς μήνες μετά από τον εκλογή του Macron τον περασμένο Μάιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα