25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Σε ναυάγιο οδηγήθηκαν οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό

από fimotro

Σε ναυάγιο οδηγήθηκαν οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, παρά την αισιοδοξία που υπήρχε ότι θα αποφασιζόταν μια πολυμερής διάσκεψη. Μετά από πολύωρα «παζάρια» στην Ελβετία μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί δεν μπόρεσαν να επιτύχουν τις απαραίτητες περαιτέρω συγκλίσεις στα κριτήρια για εδαφικές προσαρμογές που θα άνοιγαν το δρόμο για την τελευταία πράξη των συνομιλιών, αναφέρεται σε δήλωση του εκπροσώπου του ΟΗΕ στην Κύπρο μετά το πέρας των συνομιλιών στο Μοντ Πελεράν.
Παρά τις καλύτερες των προσπαθειών τους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί δεν μπόρεσαν να επιτύχουν τις απαραίτητες περαιτέρω συγκλίσεις στα κριτήρια για εδαφικές προσαρμογές που θα άνοιγαν το δρόμο για την τελευταία πράξη των συνομιλιών, αναφέρεται σε δήλωση του εκπροσώπου του ΟΗΕ στην Κύπρο μετά το πέρας των συνομιλιών στο Μοντ Πελεράν. Παρά τις καλύτερες των προσπαθειών τους, δεν κατέστη δυνατόν να επιτύχουν τις απαραίτητες περαιτέρω συγκλίσεις στα κριτήρια για εδαφικές προσαρμογές που θα άνοιγαν το δρόμο για την τελευταία πράξη των συνομιλιών, προστίθεται.
Όπως αναφέρεται “ο Ελληνοκύπριος ηγέτης Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί έχουν εμπλακεί σε σοβαρές και διαρκείς διαπραγματεύσεις κατά τη διάρκεια των δυο τελευταίων ημερών στο Μοντ Πελεράν”.

Οι δυο πλευρές αποφάσισαν να επιστρέψουν στην Κύπρο και να εξετάσουν την πορεία προς τα μπρος, προστίθεται.
Τέλος σημειώνεται πως ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ των ΗΕ Έσπεν Μπαρθ `Ειντε θα θέσει αυτές τις εξελίξεις υπόψη του Γενικού Γραμματέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα