29 Μαρτίου 2024 / 5:08 μμ
29 Μαρτίου 2024 / 5:08 μμ

Σε νέο ιστορικά χαμηλό επίπεδο το ποσοστό της ανεργίας τον Μάιο στη Γερμανία

από fimotro

Σε νέο ιστορικό χαμηλό μειώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη Γερμανία τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, σε μια ακόμα ένδειξη του πόσο ισχυρή είναι η αγορά εργασίας στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ομοσπονδιακής υπηρεσίας εργασίας, το εποχικά προσαρμοσμένο ποσοστό της ανεργίας μειώθηκε στο 5,7% από το 5,8%, παραμένοντας στο χαμηλότερο επίπεδό του από την επανένωση της Γερμανίας το 1990. Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν να παραμείνει σταθερό.
Ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 9.000 στα 2,536 εκατ., ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν να μειωθεί κατά 15.000 άτομα. «Δεδομένων των καλών οικονομικών συνθηκών, η αγορά εργασίας συνεχίζει να τα πηγαίνει καλά», δήλωσε ο Ντέτλεφ Σίλε, επικεφαλής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας εργασίας, σε ανακοίνωση. «Η ζήτηση για απασχόληση παραμένει πολύ υψηλή», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα