24 Απριλίου 2024
24 Απριλίου 2024

Σε… καλό δρόμο βλέπει τη διαπραγμάτεση ο Ντ. Τουσκ

από fimotro

Στην Αθήνα βρίσκεται ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος συναντάται αυτή την ώρα με τον πρωθυπουργό, ενώ νωρίτερα έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αναφερθείς ο κ. Τουσκ στην διαπραγμάτευση τόνισε: «Είμαστε μακριά από ένα success story για την οικονομία, αλλά λόγω της αποφασιστικότητάς σας είμαστε κοντά να ολοκληρώσουμε αυτή τη διαδικασία»

Την περασμένη εβδομάδα, πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Ρώμης, ο κ. Τσίπρας είχε επικοινωνήσει με τον πρόεδρο Τουσκ θέτοντας το ζήτημα της κωλυσιεργίας του ΔΝΤ σε ό,τι αφορά τη δεύτερη αξιολόγηση με αιχμή τα εργασιακά και συγκεκριμένα την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Ο Ντόναλντ Τουσκ ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για υποστήριξη της Ελλάδας, υπογραμμίζοντας κατά τη διάρκεια της κεντρικής συνέντευξης Τύπου της Συνόδου την ανάγκη να διατηρηθεί «το υψηλό επίπεδο κοινωνικής προστασίας και οι βέλτιστες πρακτικές σε όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα