25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Σε θάνατο καταδικάστηκε μητέρα που έκαψε ζωντανή την κόρη της στο Πακιστάν

από fimotro

Σε θάνατο καταδίκασε δικαστήριο του Πακιστάν μία μητέρα που έκαψε ζωντανή την κόρη της ως τιμωρία γιατί παντρεύτηκε χωρίς τη συγκατάθεση της οικογένειάς της. Η Παρβίν Μπίμπι ομολόγησε ενώπιον ειδικού δικαστηρίου στην πόλη της Λαχώρης, τη δολοφονία της κόρης της τον περασμένο Ιούνιο για κάτι που η ίδια χαρακτήρισε ως «ντροπή για την οικογένεια».

Η αστυνομία ανέφερε πως η 18χρονη Ζινάτ Ραφίκ παντρεύτηκε τον Χασάν ΧΑν αφότου είχαν «κλεφτεί» για να ζήσει με την οικογένειά του μία εβδομάδα προτού πεθάνει.

Το δικαστήριο καταδίκασε επίσης, τον αδερφό της Ραφίκ, Ανίς, σε ισόβια κάθειρξη, αφού αποδείχτηκε πως αυτός και η μητέρα του την είχαν χτυπήσει πρώτα, προτού η μητέρα τους της ρίξει κηροζίνη και την βάλει φωτιά.

Μετά τη δολοφονία της 18χρονης σε μια φτωχή περιοχή της Λαχώρης, κανένας από τους συγγενείς την δεν αναζήτησε το πτώμα της, ανακοίνωσε η αστυνομία, αφήνοντας την οικογένεια του συζύγου της να την θάψει στα κρυφά σε ένα νεκροταφείο κοντά στην πόλη.

Η βία κατά των γυναικών αποτελεί μια μάστιγα στο Πακιστάν, σύμφωνα με την ανεξάρτητη Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Πακιστάν. Παραθέτοντας δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, η Επιτροπή είπε πως υπήρξαν πάνω από 1.100 «εγκλήματα τιμής» το 2015.

Πηγή: Guardian

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα