28 Μαρτίου 2024 / 8:33 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 8:33 μμ

Σε εφαρμογή το μέτρο της λοταρίας με τις αποδείξεις…

από fimotro

Σε στροφή 180 μοιρών από τον αρχικό του σχεδιασμό υποχρεώνεται το υπουργείο Οικονομικών, καθώς κάποιες τεχνικές δυσκολίες και κυρίως κάποιες ενδοϋπηρεσιακές ενστάσεις-γκρίνιες για τη μεγάλη εμπλοκή των τραπεζών οδηγούν σε τελείως διαφορετικό πλάνο τη λοταρία για τις αποδείξεις.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Ελευθερία του Τύπου” η βασική αλλαγή είναι ότι οι τυχεροί δεν θα κερδίζουν πόντους στις κάρτες τους, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός αλλά μετρητά. Η ριζική αλλαγή του πλάνου ανατρέπει και τον σχεδιασμό για την συχνότητα των κληρώσεων. Έτσι, αντί της επιτόπιας και της εβδομαδιαίας κλήρωσης, η λοταρία θα λειτουργεί σε μηνιαία βάση και θα δίνει 1.000 ευρώ σε 1.000 φορολογούμενους, δηλαδή 1.000.000 ευρώ συνολικά, που θα πιστώνονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των τυχερών, όπως είναι συμπληρωμένοι στο Taxis για τη διαδικασία των φορολογικών δηλώσεων.

Υπήρχαν κάποιες σκέψεις για μικρότερα ποσά σε περισσότερους τυχερούς π.χ 500 ευρώ για 2.000 τυχερούς, αλλά κρίθηκε ότι το ποσό έπρεπε να είναι δελεαστικό, για να λειτουργεί ως κίνητρο. Ούτως ή άλλως, το πλαφόν των 12.000.000 ευρώ το σχετικό ετήσιο κονδύλι του προϋπολογισμού δεν μεγάλα περιθώρια κινήσεων.

Στις κληρώσεις αυτές θα μπαίνει κανείς αυτομάτως, με κάθε συναλλαγή την οποία πραγματοποιεί μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, δηλαδή μέσω POS, ενώ οι μεταφορές ποσών μέσω τραπεζικών λογαριασμών δεν θα συμμετάσχουν στη λοταρία. Και τι γίνεται με τους τυχερούς που χρωστάνε στην Εφορία; Ανατρέχοντας κανείς στη σχετική διάταξη, διαπιστώνει ότι όλες οι λεπτομέρειες για τη διενέργεια των κληρώσεων παραπέμπονται στην έκδοση Υπουργικής Απόφασης, αλλά, από τη στιγμή που δεν υπάρχει ρητή πρόβλεψη ότι το χρηματικό έπαθλο είναι ακατάσχετο, θα πρέπει να θεωρείται μάλλον βέβαιο ότι το χιλιάρικο θα πηγαίνει υπέρ…Εφορίας.

Η επιλογή των μετρητών κατέστη υποχρεωτική από τη στιγμή που οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών έβαλαν θέμα προσωπικών δεδομένων στην εμπλοκή των τραπεζών, και, έτσι αφού οι δανειστές..κραδαίνουν τη μνημονιακή υποχρέωση για έναρξη της λοταρίας μέσα στον Ιούνιο, η λύση που επιλέχθηκε-τουλάχιστον σε πρώτη φάση- στηρίζεται στην επεξεργασία των ηλεκτρονικών συναλλαγών από το ΚΕΠΥΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα