20 Απριλίου 2024 / 2:53 πμ
20 Απριλίου 2024 / 2:53 πμ

Σε επιτροπή και όχι στην Ολομέλεια της Bundestag θα συζητηθεί η νέα δόση για την Ελλάδα

από fimotro

Κάποιοι βουλευτές των Σοσιαλδημοκρατών απαιτούσαν να συνεδριάσει η Ολομέλεια για την εκταμίευση των 8,5 δισ. ευρώ, που αποφάσισε το Eurogroup. Ομως, η εσωτερική αντιπολίτευση θα μπορούσε να φέρει σε αμηχανία την Ανγκελα Μέρκελ, σχολιάζει το Reuters.

Ο Μίκαελ Γκρόσε- Μπρόεμερ, επικεφαλής των Συντηρητικών στη Bundestag, δήλωσε ότι δεν απαιτείται η έγκριση της ολομέλειας και πρόσθεσε ότι το θέμα θα συζητηθεί στην επιτροπή προϋπολογισμού του κοινοβουλίου. Αυτή θα συνεδριάσει την Τετάρτη και αναμένεται ότι θα εγκρίνει την εκταμίευση της δόσης που συμφωνήθηκε στο Eurogroup, χωρίς να παραπέμψει το θέμα σε συνεδρίαση της Ολομέλειας, σύμφωνα με το Reuters.

Στο παρελθόν, ακόμη και στελέχη των Συντηρητικών ήταν αντίθετοι με την εκταμίευση χρημάτων προς την Ελλάδα, σημειώνει το δημοσίευμα, θυμίζοντας ότι 63 από τα 309 μέλη της εν λόγω κοινοβουλευτικής ομάδας ψήφισαν ενάντια στο τρίτο πρόγραμμα διάσωσης, τον Αύγουστο του 2015.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε δηλώσει ότι μία συζήτηση στην Ολομέλεια για το ζήτημα θα μπορούσε να προκαλέσει αβεβαιότητα στις αγορές.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα