24 Απριλίου 2024
24 Απριλίου 2024

Σε εξέλιξη το πρώτο τετ α τετ Τραμπ – Πούτιν

από fimotro

Η πρώτη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν ξεκίνησε στις 17.00 (ώρα Ελλάδας) όπως μετέδωσε πριν από λίγη ώρα το Reuters.

Κατά την έναρξη της συνάντησης, η οποία πραγματοποιείται στο περιθώριο της G20 στο Αμβούργο, ο Ντόναλντ Τραμπ είπε στον Πούτιν: «Είναι τιμή μου να βρίσκομαι κοντά σας», με τον Ρώσο πρόεδρο να απαντά «Χαίρομαι πολύ που σας γνωρίζω προσωπικά. Ελπίζω η συνάντησή μας να αποφέρει καρπούς».

Ο Τραμπ απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση που φώναξε ένας δημοσιογράφος για την ρωσική εμπλοκή στις περσινές αμερικανικές εκλογές, και γυρνώντας στον ομόλογό του, του είπε: «Ανυπομονούμε να δούμε τις θετικές εξελίξεις που θα υπάρξουν στη Ρωσία και τις ΗΠΑ».

Πρόσθεσε ότι με τον Ρώσο ηγέτη «έχουν ήδη κάνει πολλές τηλεφωνικές συζητήσεις» και ο ίδιος πιστεύει ότι τα πράγματα πάνε καλά. Ο Πούτιν από την πλευρά του υπογράμμισε ότι οι τηλεφωνικές επικοινωνίες ποτέ δεν αρκούν.

Στην πολυαναμενόμενη πρώτη επίσημη συνάντηση των δύο δυναμικών ηγετών παρευρίσκονται επίσης οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών: Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Ρεξ Τίλερσον και ο Ρώσος ομόλογός του, Σεργκέι Λαβρόφ, καθώς και μεταφραστές από κάθε πλευρά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα