18 Απριλίου 2024 / 2:27 μμ
18 Απριλίου 2024 / 2:27 μμ

Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνάντηση Τσίπρα-Ζάεφ στο Νταβός

από fimotro

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κρίσιμη συνάντηση Τσίπρα – Ζάεφ στο Νταβός.

Σύμφωνα με το Μαξίμου η ελληνική πλευρά έχει επισημάνει ότι ο κ. Ζάεφ, από την πρώτη στιγμή, έχει δείξει μια διάθεση συνεννόησης και συμβολής στην αναζήτηση μιας κοινά αποδεκτής λύσης στο ονοματολογικό, σε αντίθεση με τον αλυτρωτισμό που εξέφρασαν οι προκάτοχοι του.

Από την Αθήνα αυτή η στάση κρίνεται ως θετική, παράλληλα, όμως, τονίζεται ότι μένει να φανεί και στην πράξη και εν προκειμένω στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις, υπό τον διαπραγματευτή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει εκφράσει επανειλημμένα την εθνική θέση και, όπως έχουν προαναγγείλει κυβερνητικές πηγές, αναμένεται να την εκφράσει και κατ’ ιδίαν στον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ: Σύνθετη ονομασία, κοινή έναντι όλων (erga omnes) και φυσικά απόρριψη κάθε αλυτρωτισμού από την πλευρά της πΓΔΜ.

Από το αποτέλεσμα της συνάντησης και το νέο τοπίο που θα διαμορφωθεί στις διαπραγματεύσεις, θα εξαρτηθούν όχι μόνο οι διπλωματικές κινήσεις το επόμενο διάστημα, αλλά και οι κινήσεις της κυβέρνησης στο εσωτερικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα