24 Απριλίου 2024 / 1:26 πμ
24 Απριλίου 2024 / 1:26 πμ

Σε εκκρεμότητα 140.000 κύριες συντάξεις

από fimotro

Τη δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ασφαλιστικό αποκάλυψε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας εργαζομένων στο ΙΚΑ Βαγγέλης Θεοδωρίδης, ο οποίος υποστήριξε πως βρίσκονται σε εκκρεμότητα 140.000 κύριες συντάξεις, την ώρα που ο ΕΦΚΑ απλώς δεν λειτουργεί.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, ο κ. Θεοδωρίδης κατήγγειλε ότι όλοι οι στόχοι του Υπουργείου Εργασίας για την έκδοση των συντάξεων έχουν πέσει έξω, ενώ υποστήριξε ότι ο ΕΦΚΑ λειτουργεί μόνο στα χαρτιά. «Εννέα μήνες μετά την έναρξη της λειτουργίας του, οι οργανισμοί έχουν τη δυναμική που είχαν στις 31-12-2016. Εάν κάποιος πολίτης θέλει για παράδειγμα πληροφορίες για το ΙΚΑ θα απευθυνθεί στις υπηρεσίες του πρώην ΙΚΑ ΕΤΑΜ. Παράλληλα, από 1η Ιουλίου κανένα κλιμάκιο έκδοσης συντάξεων δεν έχει συγκροτηθεί. Οι στόχοι που έχουν προβλεφθεί είναι ανέφικτοι» τόνισε.

Ο κ. Θεοδωρίδης είπε ότι το 60% των συντάξεων χηρείας είναι κάτω από τα 345 ευρώ και δεν έχουν οριστικοποιηθεί. «Μόνο όσες είναι πάνω από αυτό το ύψος οριστικοποιούνται» ανέφερε ενώ όσον αφορά στη διαδοχική ασφάλιση δεν έχει γίνει ακόμα προσαρμογή του λογισμικού στα προβλεπόμενα από την εγκύκλιο που εξέδωσε το Υπουργείο Εργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα