28 Μαρτίου 2024 / 10:28 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 10:28 μμ

Σε ακτή της Αυστραλίας εντοπίστηκε το στρατιωτικό αεροσκάφος των ΗΠΑ που συνετρίβη -3 αγνούμενοι

από fimotro

Το Πολεμικό Ναυτικό θα διεξαγάγει επιχειρήσεις με τηλεκατευθυνόμενο υποβρύχιο όχημα προτού σταλούν επί τόπου δύτες, ανέφερε σε ανακοίνωση η Πέιν.

Το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ ανέστειλε την έρευνα για τους τρεις πεζοναύτες που αγνοούνται μετά την πτώση του αεροσκάφους MV-22 Osprey ενώ εκτελούσε επιχειρήσεις ρουτίνας το Σάββατο. Χαρακτήρισε το συμβάν «ατύχημα» και ανέφεραν ότι διεξάγεται έρευνα.

«Το ερευνητικό σκάφος Melville του Αυστραλιανού Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού έφθασε στη διάρκεια της νύχτας στον Κόλπο Σοαλγουότερ», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η υπουργός Άμυνας. «Λίγο μετά την έναρξη των ερευνητικών επιχειρήσεων στην περιοχή, εντοπίστηκε το βυθισμένο αεροσκάφος.»

 Το αεροσκάφος είχε απονηωθεί από το αμφίβιο πολεμικό πλοίο USS Bonhomme Richard (LHD 6) και πραγματοποιούσε επιχειρήσεις ρουτίνας όταν συνετρίβη, σύμφωνα με το Σώμα των πεζοναυτών.

Άλλοι είκοσι τρία μέλη του προσωπικού που επέβαιναν στο αεροσκάφος διασώθηκαν.

Το Σώμα των Πεζοναυτών ανέφερε νωρίτερα ότι η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μετατρέπεται σε επιχείρηση ανάκτησης, η οποία μπορεί να διαρκέσει πολλούς μήνες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα