19 Απριλίου 2024 / 4:19 μμ
19 Απριλίου 2024 / 4:19 μμ

Σεξιστικές οι επιθέσεις εναντίον μου, δέχομαι την πολιτική κριτική

από fimotro

«Δεν πρέπει να αντιμετωπίζουν την ηλικία ως φετίχ, είτε θετικά, είτε αρνητικά» δηλώνει η νέα υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου η οποία σε συνέντευξή της παραδέχεται ότι η διαπραγμάτευση για τα εργασιακά θα είναι σκληρή.

Μιλώντας στο Έθνος της Κυριακής, τονίζει ότι είναι αναγκαίο να υπάρχει ένα ισχυρό πλέγμα προστασίας των εργαζομένων από τις ομαδικές απολύσεις.

«Τα όρια που θέτει η ελληνική νομοθεσία, πέρα από τα οποία μια απόλυση λογίζεται ομαδική, είναι πλήρως συμβατά με το ενωσιακό δίκαιο», δηλώνει η νέα υπουργός απαντώντας και στο ΔΝΤ που ζητεί αύξηση των ορίων για τις ομαδικές απολύσεις.

Η Έφη Αχτσιόγλου εξηγεί δε πως κεντρικός στόχος της κυβέρνησης είναι η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων μέσω της ενίσχυσης του κοινωνικού διαλόγου σε κλαδικό και εθνικό επίπεδο.

Όσον αφορά στις επιθέσεις που δέχθηκε από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της, απαντά ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψη της μόνο την πολιτική κριτική και όχι τα σχόλια που διαπνέονται από σεξιστικά ως προς το φύλο ή διακριτικά ως προς την ηλικία χαρακτηριστικά.
Ακολουθούν αποσπάσματα από τη συνέντευξη που παραχώρησε η νέα υπουργός Εργασίας:
Μετά την υπουργοποίησή σας ακολούθησε ένας ορυμαγδός από επιθέσεις ακόμη και σεξιστικού ή ρατσιστικού περιεχομένου…
Στον βαθμό που η κριτική θα είναι πολιτική και θα αφορά το έργο του υπουργείου θα τη λαμβάνω σοβαρά υπόψη μου. Ωστόσο, μεγάλο μέρος της κριτικής που δέχθηκα ήδη διαπνέεται από έντονα σεξιστικά ως προς το φύλο ή διακριτικά ως προς την ηλικία χαρακτηριστικά. Σε σχέση με το φύλο, το πρόβλημα δεν είναι προσωπικό. Είναι βαθιά κοινωνικό. Αφορά τη θέση της γυναίκας στον εργασιακό χώρο και ιδίως την επίθεση που δέχεται όταν αναλαμβάνει μια θέση ευθύνης.
Συχνά στη στάση αυτή αναδύονται τα συντηρητικά αντανακλαστικά της κοινωνίας, τα οποία γνωρίζουμε ήδη από την καθημερινότητά μας αλλά και από τις καταγγελίες που φθάνουν στο υπουργείο για άνιση μεταχείριση γυναικών στους χώρους εργασίας.
Όπως και να’ χει, είμαι βέβαιη ότι οι προοδευτικές φωνές για μια πραγματικά ισότιμη αντιμετώπιση των γυναικών στην εργασία θα επικρατήσουν και το υπουργείο θα δουλέψει και σε αυτή την κατεύθυνση. Ας μην ξεχνάμε πως ο εγχώριος Τύπος χαιρέτησε την υπουργοποίηση της 27χρονης πολιτικού στη Σουηδία.
Πώς εμπλέκεται το Ασφαλιστικό στη δεύτερη αξιολόγηση;
Το Ασφαλιστικό αποτελούσε προαπαιτούμενο της πρώτης αξιολόγησης, έχει κλείσει και δεν ξανασυζητείται. Μπροστά μας έχουμε το δύσκολο έργο της υλοποίησης του νόμου, την ενοποίηση των Ταμείων στον ΕΦΚΑ κ.λπ. Βέβαια, όπου στον νόμο υπάρχουν τυχόν αβλεψίες ή έχουν γίνει λάθη, θα υπάρξουν οι απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα