16 Απριλίου 2024 / 4:44 μμ
16 Απριλίου 2024 / 4:44 μμ

Σεντένο: Εξαρτάται από την Αθήνα η προληπτική γραμμή

από fimotro

Περιμένω να μάθουμε από τους θεσμούς πώς εξελίσσεται το πρόγραμμα, δήλωσε ο Μάριο Σεντένο πριν από την πρώτη συνεδρίαση του Eurogroup στην οποία θα προεδρεύσει.

«Είμαστε στο τέλος της τρίτης αξιολόγησης, αναμένω αυτό να γίνει σήμερα και να πάρουμε ισχυρές αποφάσεις. Εχουμε μεγάλες προσδοκίες», σημείωσε.

Θα ακούσουμε από τον ESM για το θέμα της δόσης, η οποία είναι η φυσιολογική εξέλιξη μετά την έκθεση των θεσμών.

«Εξαρτάται από τις ελληνικές αρχές να θα ζητήσουν προληπτική γραμμή», ξεκαθάρισε ο Πορτογάλος υπουργός Οικονομικών. «Το πιο σημαντικό είναι οι ελληνικές αρχές να έχουν την ιδιοκτησία του προγράμματος. Ξέρουμε από προηγούμενες εμπειρίες πόσο σημαντικό είναι αυτό και σίγουρα θα φτάσουμε σε μια κοινή απόφαση σε αυτό, αλλά είναι κάτι που θα εξετάσουμε στο μέλλον», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Peter Altmaier, τόνισε ότι η Ελλάδα έχει κάνει πρόοδο.

Εφοσον έχουν ολοκληρωθεί τα προαπαιτούμενα, το Eurogroup μπορεί να αποφασίσει την επόμενη εκταμίευση και μετά θα επικεντρωθούμε στα τελικά στάδια του προγράμματος, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βλ. Ντομπρόβσκις, προσερχόμενος στη συνεδρίαση. Ο ίδιος υπενθύμισε ότι η χώρα υπεραπέδωσε τα τελευταία τρία χρόνια στο δημοσιονομικό κομμάτι και στον προϋπολογισμό του 2018 προβλέπεται πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα