20 Απριλίου 2024 / 1:27 μμ
20 Απριλίου 2024 / 1:27 μμ

Σεντένο: Αξιοσημείωτη η πρόοδος της Ελλάδας – Εργαζόμαστε για το χρέος

από fimotro

Το ζήτημα του ελληνικού χρέους και η πορεία του ελληνικού προγράμματος βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου του Eurogroup, Mario Centeno, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, που προηγήθηκε της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.
«Είχα κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.
Μιλήσαμε για την πρόοδο στις συζητήσεις για το χρέος, ενώ εξετάσαμε την πρόοδο στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Επίσης, ο πρόεδρος του Eurogroup δήλωσε ότι «η Ελλάδα έχει κάνει αξιοσημείωτη πρόοδο στην εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής».
«Αναμένουμε την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας με τα 5,7 δισ. ευρώ από τη δόση και εργαζόμαστε ήδη για το θέμα της ελάφρυνσης χρέους και την ομαλή έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο», τόνισε ο Centeno.

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης
σημείωσε πως κατά τη συνεδρίαση, η οποία, όπως ανέφερε θα είναι σύντομη σε διάρκεια, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα ενημερωθούν από τους θεσμούς αναφορικά με την πρόοδο του ελληνικού προγράμματος.

Καταλήγοντας ανέφερε πως εργαζόμαστε αναφορικά με την ελάφρυνση του χρέους και την προετοιμασία μιας ομαλής εξόδου της Ελλάδας από τον πρόγραμμα τον Αύγουστο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα