28 Μαρτίου 2024 / 9:43 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 9:43 μμ

Σεισμός στη Νάπολη: Νεκροί και αγνοούμενοι – Δραματική διάσωση 7 μηνών βρέφους

από fimotro

Δέκα είναι έως τώρα οι αγνοούμενοι από τον σεισμό που σημειώθηκε χθες βράδυ στις 20:57 τοπική ώρα 21:57 μ.μ. ώρα Ελλάδας), στο νησί Ίσκια, έξω από την Νάπολη, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Ανάμεσα τους, σύμφωνα με την τηλεόραση της Rai, φέρονται να υπάρχουν και παιδιά.

Μια ηλικιωμένη γυναίκα έχασε την ζωή της από κατάρρευση τμήματος τοπικής εκκλησίας, ενώ σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Agi, μια ακόμη γυναίκα έχασε τη ζωή της.

 

Οι τραυματίες είναι είκοσι πέντε, δύο εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση. Τα σωστικά συνεργεία μετά από τιτάνιες προσπάθειες κατάφεραν να διασώσουν τον μόλις 7 μηνών Πασκουάλε που ήταν εγκλωβισμένος κάτω από τα χαλάσματα ενός σπιτιού που κατέρρευσε στο Κάζα Μιτσόλα της Ίσκια.

baby_mesa

Όταν ανασύρθηκε ζωντανό το μωρό οι διασώστες ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και φώναξαν ότι είναι καλά στην υγεία του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μαζί με τη μητέρα του η οποία είναι έγκυος. Πλέον οι προσπάθειες των διασωστών έχουν εστιαστεί στον απεγκλωβισμό των δυο αδελφών του μικρού Πασκουάλε, ηλικίας τεσσάρων και έξι ετών.

Tο Ιταλικό Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας και Γεωφυσικής αναθεώρησε την ένταση του σεισμού που έπληξε το νησί Ίσκια, από τους αρχικούς 3,6 στους 4 βαθμούς.

Παράλληλα, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι πυροσβέστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν έναν άνδρα και μια γυναίκα από τα ερείπια.

iskia-diasostes-enaiskia-diasostes-triaitaly2

O Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι πήρε μέρος σε σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία της Ρώμης, με θέμα την αντιμετώπιση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης που δημιουργήθηκε από το σεισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα