28 Μαρτίου 2024 / 11:07 πμ
28 Μαρτίου 2024 / 11:07 πμ

Σεισμός στην Αλόννησο μεγέθους 4,3 Ρίχτερ

από fimotro

Ο Εγκέλαδος ξύπνησε νωρίς το πρωί τους κατοίκους της Αλοννήσου και της ευρύτερης περιοχής, καθώς στις 05:52 το πρωί της Τρίτης σημειώθηκε σεισμός μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο στο βόρειο άκρο του νησιού.

Ειδικότερα, όπως γνωστοποίησε ο κ. Γεράσιμος Χουλιάρας, ερευνητής και σεισμολόγος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο κατέγραψε ασθενή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που προέρχεται από απόσταση 146 χιλιόμετρα βόρεια της Αθήνας σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

Νωρίτερα, η πρώτη εκτίμηση του μέσω της αυτόματης, προκαταρκτικής λύσης του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών η δόνηση υπολογιζόταν στους 4,1 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Οπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, ο σεισμός έγινε αισθητός και στους κατοίκους της Σκοπέλου και της Σκιάθου, της Μαγνησίας και σε περιοχές ακόμα και της Στερεάς Ελλάδας, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα