19 Απριλίου 2024 / 10:30 πμ
19 Απριλίου 2024 / 10:30 πμ

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4 βαθμών στο Αίγιο

από fimotro

Σεισμική δόνηση, μεγέθους 4 βαθμών, έγινε αισθητή στις 04.25 τα ξημερώματα στο Αίγιο και σε άλλες περιοχές της Αχαΐας, της Κορινθίας, της Φωκίδας και της Αιτωλοακαρνανίας, ενώ καταγράφεται έντονη μετασεισμική ακολουθία.

Σύμφωνα με το αυτόματο σύστημα του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στον δυτικό Κορινθιακό κόλπο.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4,4 βαθμών, και το επίκεντρο ήταν στον Κορινθιακό κόλπο, έξι χιλιόμετρα βορειανατολικά από τις Καμάρες Αιγιαλείας.

Μέσα σε χρονικό διάστημα περίπου 20 λεπτών ακολούθησαν, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, άλλες τρεις σεισμικές δονήσεις, μεγέθους 3,4 3,5 και 3,1 βαθμών.

Εξάλλου, στις 06.05 τα ξημερώματα στο Αίγιο και σε άλλες γειτονικές περιοχές έγινε αισθητή νέα σεισμική δόνηση.

Σύμφωνα με το αυτόματο σύστημα του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, η νέα δόνηση είχε μέγεθος 3,9 βαθμών και το επίκεντρο εντοπίστηκε στον δυτικό Κορινθιακό Κόλπο, ανάμεσα στο νησί Τριζόνια και τις Καμάρες Αιγιαλείας.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, ο σεισμός είχε μέγεθος 4,3 βαθμών και το επίκεντρο ήταν στον Κορινθιακό κόλπο, 10 χιλιόμετρα βορειανατολικά από τα Σελιανίτικα της Αιγιαλείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα