19 Απριλίου 2024 / 8:24 πμ
19 Απριλίου 2024 / 8:24 πμ

Σεισμική δόνηση έγινε στις 6 το πρωί – Αισθητή και στην Αθήνα

από fimotro

Σεισμική δόνηση 4,6 βαθμών Ρίχτερ σημειώθηκε στις 06.02 στον Κορινθιακό, βόρεια των Αλκυονίδων, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Ο σεισμός, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ κ. Ευθύμιο Λέκκα, ήταν επιφανειακός και αυτός είναι ο λόγος που έγινε αισθητός στην Αττική.

«Είμαστε επιφυλακτικοί ακόμη για το εάν πρόκειται για τον κύριο σεισμό ή όχι. Θα περιμένουμε την εξέλιξη του φαινομένου», δήλωσε ο κ. Ευθύμιος Λέκκας, σημειώνοντας ότι η περιοχή αυτή, που είναι κοντά στις Αλκυονίδες έχει βεβαρημένο ιστορικό, έχει δώσει αρκετούς σεισμούς στο παρελθόν και πρέπει να περιμένουμε. Θέλω να πιστεύω -πρόσθεσε- ότι θα είναι ο κύριος σεισμός.

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην Αθήνα, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, ως και την Καλαμάτα. Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για ζημιές, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Απόσπασμα από όσα είπε ο κ. Λέκκας στην τηλεόραση του Σκάι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα