29 Μαρτίου 2024 / 4:41 μμ
29 Μαρτίου 2024 / 4:41 μμ

Σεβασμό στα χωρικά ύδατα των κρατών της Ε.Ε. ζητά από την Άγκυρα η Κομισιόν

από fimotro

Άργησε και μάλιστα πάρα πολύ αλλά αντέιδρασαν οι Βρυξέλλες. Η Κομισιόν μετά και τις συνεχόμενες Τουρκικές προκλήσεις, έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα. Πιο συγκεκριμένα η εκπρόσωπος της Κομισιόν Μάγια Κοτσιγιάντσιτς μιλώντας στο EurActiv, τόνισε ότι «Η ΕΕ υπογραμμίζει ότι η Τουρκία πρέπει να δεσμευθεί απερίφραστα για σχέσεις καλής γειτονίας και την καλεί να αποφύγει κάθε είδους πηγή τριβών, απειλής ή ενέργειας που στρέφεται κατά κράτου-μέλους, πλήττει τις σχέσεις καλής γειτονίας και την ειρηνική διευθέτηση των διαφορών».
Ακόμη πρόσθεσε ότι αρνητικές δηλώσεις που βλάπτουν τις σχέσεις καλής γειτονίας «θα πρέπει να αποφευχθούν».
«Επιπλέον, η ΕΕ τονίζει την ανάγκη να γίνει σεβαστή η κυριαρχία των κρατών-μελών επί των χωρικών υδάτων τους και του εναέριου χώρου τους», συμπλήρωσε η κ. Κοτσιγιάντσις.
H συγκεκριμένη παρέμβαση έρχεται μετά τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας όσον αφορά την γεωγραφική θέση των Ιμίων αλλά και μετά την Τουρκική Νόταμ με βάση την οποία ζητάει την αποστρατικοποίηση της νότιας πλευράς της Κάσου. Σύμφωνα με την Άγκυρα η συγκεκριμένη περιοχή δεν θα πρέπει να περιλαμβάνεται τόσο στο σχεδιασμό όσο και στην διεξαγωγή ασκήσεων από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Οι μαγκιές της Άγκυρας την απομακρύνουν ακόμα περισσότερα από την Ενωμένη Ευρώπη. Ο Ερντογάν όμως φαίνεται ότι μπροστά στην ιδιοτέλειά του δεν δίνει σημασία σε τίποτα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα