16 Απριλίου 2024 / 11:26 μμ
16 Απριλίου 2024 / 11:26 μμ

Σγουρός: Υπήρχε τεκμηριωμένη μελέτη για αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής

από fimotro

Εμείς αφήσαμε όχι μόνο ολοκληρωμένη μελέτη, άλλα τεκμηριωμένη μελέτη για την αντιπλημμυρική θωράκιση όλης της Αττικής”, τόνισε στον ΣΚΑΪ ο πρώην περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, κάνοντας λόγο για τρία χαμένα χρόνια στην περιφέρεια.

Ο κ. Σγουρός πρόσθεσε ότι “ο ιδιώτης μελετητής που παρέδωσε τη μελέτη στην κ. Δούρου για να την εξειδικεύσει είπε ότι υπάρχει στην Μάνδρα επικινδυνότητα, και ότι έπρεπε να ξεκινήσουν από τον Ιανουάριο του 2016 τα έργα, κάτι που δεν έγινε, και η κ. Δούρου ενέταξε το έργο στο ΕΣΠΑ”. Αποσαφήνισε ότι υπήρχαν διαθέσιμοι πόροι για τη Ρένα Δούρου ώστε τα αντιπλημμυρικά έργα να υλοποιηθούν.

Συμφωνα με τον κ. Σγουρό στην Μάνδρα νομιμοποιήθηκαν αυθαίρετα, και δεν έγιναν διευθετήσεις των ρέματα, ενώ στο όρος Πατέρας δεν κατασκευάστηκαν φράγματα με κορμούς δέντρων για να συγκρατήσουν τα νερά μετά τις πυρκαγιές.

Από την πλευρά της, η δήμαρχος Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη σημείωσε στον σταθμό μας ότι η κατάσταση στην περιοχή, παραμένει τραγική και ότι χρειάζονται πολλά πράγματα για τις επόμενες ημέρες. “Κάθε μέρα αναγκάζομαι να κάνω εκκλήσεις για να την κινητοποιήσω, ζητώ από την αστυνομία να βγάλει ταυτότητες εντός του δήμου… Οι κάτοικοι δεν έχουν ούτε ταυτότητα, έχει κλονιστεί αυτή τη στιγμή η ίδια τους η ύπαρξη” δήλωσε μάλιστα η δήμαρχος.

“Ζητώ νομοθετικές ρυθμίσεις. Πώς γίνονται νομοθετικές ρυθμίσεις για ήσσονος σημασίας θέματα;” διερωτήθηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα