18 Απριλίου 2024 / 1:31 μμ
18 Απριλίου 2024 / 1:31 μμ

Σαν σήμερα 7 Νοεμβρίου τα ΜΑΤ εισέβαλαν στο Εαδιομέγαρο της ΕΡΤ και έβαζαν χειροπέδες μετά το “μαύρο”!

από fimotro

Γράφει ο Κ.Π.

([email protected])

Σαν σήμερα στις 7 Νοεμβρίου του 2013, Τα ΜΑΤ οπλισμένα σαν αστακοί , εισέβαλαν στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, σαν συνέχεια του «μαύρου» που είχε προηγηθεί στις 11 Ιουνίου. Η μέρα μνήμης και περισυλλογής για τους ανθρώπους της ΕΡΤ.

Σε μια σεμνή τελετή στο ραδιομέγαρο, για τα 50 χρόνια της δημόσιας τηλεόρασης, ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ(πανελλήνιος Σύλλογος Μηχανικών και Τεχνικών της ΕΡΤ), ήταν μια εκδήλωση που θύμισε και την εισβολή των ΜΑΤ.

Οι ομιλητές, αναφέρθηκαν και στην σημερινή ημέρα όταν ξημερώματα της 7ης Νοεμβρίου εισέβαλαν τα ΜΑΤ και διέκοψαν τη μετάδοση προγράμματος της ΕΡΤ (ραδιόφωνο-τηλεόραση), με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μεταδίδουν δελτίο ειδήσεων από την Μεσογείων για αρκετό χρονικό διάστημα, προκαλώντας το διεθνές ενδιαφέρον των ΜΜΕ.

Μια εκδήλωση όπως τόνισαν: «Αφιερωμένη στην 50η επέτειο αυτού του ιστορικού εγχειρήματος, για να τιμήσει την εργασία, τον επαγγελματισμό, την επιστημονική επάρκεια και την πολύτιμη προσφορά των τεχνικών της ΕΡΤ. Όλων εκείνων των ανώνυμων, πρωτοπόρων πρωταγωνιστών μιας συναρπαστικής διαδρομής, που έχουμε την τύχη να την διαβαίνουμε σε κάποια από τα μονοπάτια της…»

Η ΠΟΣΠΕΡΤ σε ανακοινωσή της για τη σημερινή ημέρα μνήμης αναφέρει:

7 Νοέμβρη, μια μέρα ξεχωριστή για το «μαύρο» της ΕΡΤ και τους εργαζόμενούς της.

Μια μέρα ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη μας γιατί δεν είναι τα ΜΑΤ που εισέβαλαν και κατέλαβαν το Ραδιομέγαρο και οι συλλήψεις που έγιναν, είναι άλλη μια μέρα κατάλυσης της δημοκρατίας, φίμωση της ελευθεροφωνίας, καταστολή της αξιοπρέπειας και απαξίωση της αγωνιζόμενης κοινωνίας.

7 Νοέμβρη, όταν κυβέρνηση και κολαούζοι τους πίστεψαν ότι «τελειώσαμε», «ως εδώ ήταν». Εμείς συνεχίσαμε με περισσότερη δύναμη, με πάθος, με αυταπάρνηση, με ανιδιοτέλεια, καταθέτοντας την ψυχή μας, μαζί με τους αλληλέγγυους και ποτίσαμε με αίμα έναν αγώνα πρωτοφανή απέναντι στο κράτος και τις παραφυάδες του.

7 Νοέμβρη, επαναπροσδιορίσαμε τον αγώνα μαζί με αλληλέγγυους, με κινήματα, με σωματεία, με την κοινωνία και με στόχο και σταθερά οράματα, με προγραμματισμό, με καθαρή ματιά και άτρωτη καρδιά, ανοίξαμε κόντρα σε όλους τη νέα ERTOPEN, άμεση συνέχεια του Ραδιομεγάρου, τον πυλώνα του αγώνα μας που πολεμήθηκε εντός κι εκτός αλλά άντεξε ώστε να είναι σημείο αναφοράς σήμερα αυτού του νικηφόρου αγώνα.

Μέχρι και σήμερα η ERTOPEN, οι αγωνιστές και οι αλληλέγγυοι πολεμούνται σκαιότατα γιατί πρέπει να μην παραδειγματίζει και να μην οριοθετεί αξίες πανανθρώπινες στο παρόν και στο μέλλον όλων αυτών που αγωνίζονται ενάντια στα μνημόνια, στην κρατική καταστολή και στον αυταρχισμό των κυβερνήσεων.

7 Νοέμβρη, με μνήμες ζωντανές και αδούλωτες ψυχές συνεχίζουμε στους ίδιους στόχους και αξίες για τη δημοκρατία, για την ελευθεροφωνία, για την κοινωνία, για τους εργαζόμενους, για τη χώρα μας.

7 Νοέμβρη, εμείς δεν σβήνουμε τη φλόγα και τη δυναμική που είχαμε και έχουμε για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, για ισονομία και δικαιοσύνη. Αξίες που είναι ζητούμενο στη σημερινή εποχή και που δεν τις εκχωρούμε ούτε τις αναθέτουμε σε κανέναν για να μας δηλώνουν αργότερα ανερυθρίαστα ότι έχουν ή ότι μπορεί να έχουν αυταπάτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα