28 Μαρτίου 2024 / 10:57 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 10:57 μμ

Σαν σήμερα πριν από 21 χρόνια δολοφονήθηκαν οι Ισαάκ και Σολωμού (βίντεο)

από fimotro

Πλήθος κόσμου τίμησε σήμερα τη μνήμη του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού, οι οποίοι δολοφονήθηκαν, πριν από 21 χρόνια, εν ψυχρώ από τον τουρκικό στρατό στη διάρκεια αντικατοχικής εκδήλωσης.

Το μνημόσυνο τους τελέστηκε χωροστατούντος του μητροπολίτη Κωνσταντίας – Αμμοχώστου Βασιλείου, στην παρουσία, μεταξύ άλλων, του υφυπουργού παρά τω Προέδρω Βασίλη Πάλμα, του προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου, της προέδρου του Κινήματος Αλληλεγγύη Ελένης Θεοχάρους, του προέδρου του ΕΛΑΜ Χρίστου Χρίστου, του αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Ηλία Λεοντάρη, βουλευτών και του δημάρχου Παραλιμνίου Θεόδωρου Πυρίλλη.

Σε ομιλία του, ο πατέρας του Σολωμού Σολωμού, Σπύρος Σολωμού, ζήτησε «το αυτονόητο», όπως είπε, δηλαδή «ενεργοποίηση των ενταλμάτων σύλληψης των δολοφόνων για να παρουσιαστούν ενώπιον της δικαιοσύνης».

Ακολούθησε τρισάγιο στους τάφους των δύο παλικαριών στο κοιμητήριο Παραλιμνίου και κατάθεση στεφάνων.

Στο κοιμητήριο κατέληξαν οι μοτοσικλετιστές της «Πρωτοβουλίας Ισαάκ και Σολωμού» οι οποίοι, συνοδευόμενοι από τη μητέρα, την κόρη και την αδελφή του Τάσου Ισαάκ, πραγματοποίησαν από την Παρασκευή πορεία κατά μήκος της «νεκρής ζώνης».

Στο χώρο του κοιμητηρίου μεταφέρθηκε και η μοτοσικλέτα του Τάσου Ισαάκ με την οποία, όπως ανέφερε ο Ανδρέας Πεττεμερίδης της «Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού», είχε μεταβεί πριν από 21 χρόνια στο οδόφραγμα της Δερύνειας, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να φύγει από εκεί, αφού δολοφονήθηκε. «Η μοτοσικλέτα του Τάσου Ισαάκ αποτελεί φάρο για μας, είναι ένα σύμβολο αγώνα και προσπάθειας για την τελική δικαίωση της Κύπρου», είπε.

Ο κ. Πεττεμερίδης ανακοίνωσε ότι πρόθεση της «Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού» είναι η κατασκευή ενός μνημείου. Μετά το τρισάγιο περίπου χίλιοι εκατό μοτοσικλετιστές από όλες τις πόλεις της Κύπρου μετέβησαν στο οδόφραγμα της Δερύνειας, όπου ατένισαν από μακριά το χώρο της θυσίας των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού.

Αντιπροσωπεία αποτελούμενη από την κόρη και τη μητέρα του Τάσου Ισαάκ και την αδελφή του Σολωμού Σολωμού, με τη συνοδεία εκπροσώπου των Ηνωμένων Εθνών, εισήλθε μερικά μέτρα εντός της «νεκρής ζώνης» στη Δερύνεια, όπου κατέθεσε στεφάνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα