25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Σαμαράς για Novartis: Θα σας νικήσουμε και στο τέλος θα λογοδοτήσετε

από fimotro

Ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς ανέβηκε στο βήμα της βουλής καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και τοποθετήθηκε για την υπόθεση Novartis.

«Δεν θα απαντήσω στο γελοίο κατηγορητήριο, δεν ήρθα να απολογηθώ ήρθα να καταγγείλω», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός. Είναι βαθιά η ανησυχία για το που οδηγείται η χώρα. Ηρθα να καταγγείλω τους κινδύνους και να προειδοποιήσω: όταν αποδειχτεί πλήρως ότι το κατηγορητήριο είναι στημένο θα φανεί τι ολέθριο προηγούμενο πάει να δημιουργηθεί. Κάθε μελλοντική κυβέρνηση θα επικαλείται ανώνυμους ψευδομάρτυρες για να σπιλώνει την προηγούμενη. Θα οδηγηθούμε σε λασποπόλεμο και σε κατάλυση της Δημοκρατίας.

Μας κατηγορούν με στημένους ψευδομάρτυρες και μας ζητούν να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες. Τόνισε ότι ο επικεφαλής της Novartis κος Φρουζής έλεγε την κυβέρνησή του «ανάλγητη» γιατί περιέκοπτε τις δαπάνες, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριζε τους φαρμακοβιομήχανους. «Τα είχατε πάρει;» ρώτησε.

Στο μέλλον με αυτές τις διαδικασίες κανείς δεν θα τολμήσει να χτυπήσει τη διαφθορά, εκτίμησε ο πρώην πρωθυπουργός και τόνισε ότι η Novartis το 2014 είχε ζημιές 5,7 εκατ. ευρώ και την επόμενη, επί ΣΥΡΙΖΑ κέρδη 19 εκατομμύρια.

Σκευωρία που βγάζει μάτι

Η σκευωρία βγάζει μάτι. Εξανάγκασαν την κα Ράικου σε παραίτηση. Είχε εντοπίσει πρόσωπα και λογαριασμούς και θα ήτνα ενδιαφέρον να μάθουμε ποιους λογαριασμούς και ποια πρόσωπα. Την εξώθησαν σε παραίτηση και έστρεψαν την έρευνα εκει που ήθελαν.

Ανήγγειλαν την εμπλοκή πρωθυπουργού έντεκα μήνες πριν αυτό καταγγελθεί από μάρτυρα. Τα ίδια έκανε και ο Τσίπρας με τις ομιλίες του στην Βουλή.

Που το ήξεραν Τσίπρας – Βαξεβάνης; Είχαν μαντικές ικανότητες; Πήγαν σε χαρτορίχτρες; Το έστησαν. Πρώτα έστησαν την συκοφαντία μετά την διέδωσαν και στην συνέχεια έστησαν τους μάρτυρες

Δεν ψάξατε για τους ενόχους. Τους επιλέξατε πολύ νωρίτερα εσείς οι ίδιοι.

Όλα αυτά που είπα έγιναν στις αρχές του 2017. Στο μεταξύ έσκασε το σκάνδαλο Καμμένου με την πώληση στην Σ Αραβία, άρχισαν οι πλειστηριασμοί και επισπεύστηκε η αναζήτηση ψευδομαρτύρων. Ολη η υπόθεση έχει τα δαχτυλικά αποτυπώματα των ηθικών αυτουργών. Ο μάρτυρας που προσπαθεί να με εμπλέξει καταθέτει 4 φορές εναντίον άλλων χωρίς να αναφερθεί σε εμένα. Ένα μήνα  μετά θυμήθηκε τον πρωθυπουργό. Αλτσχάιμερ είχε; Ποιος έδωσε την εντολή; Ποιος ήταν ο υποβολέας; Εξωγήινα είναι αυτά που κάνετε εσείς

Εφτιαξαν δικογραφία χωρίς κάν να διασταυρώσουν, ήθελαν μόνο να σπιλώσουν. Τπν Φρουζή ουδέποτε τον έχω συναντήσει ιδιωτικά. Τον έχω δει 2 φορές θεσμικά ενώπιον 12 άλλων εκπροσώπων και υπουργών και την μια εξ αυτών παρουσία της Μέρκελ. Για πείτε μας ο Τσίπρας και οι άλλοι υπουργοί πόσες φορές έχετε συναντήσει τον Φουρζή επίσημα και ιδιωτικά; Δεν ντρέπεστε;

Εμπλέξατε το όνομά μου και με το FBI. Πουθενά δεν περιλαμβάνεται. Εσείς ζητήσατε την άδεια από το FBI για να χρησιμοποιήσετε τα στοιχεία της έρευνά του εναντίον μου.

Πρώτα έφτιαξαν το σενάριο, μετά το διαφήμισαν και ύστερα μπήκαν οι ηθοποιοί. Δεν ψάξατε ενόχους, τους επιλέξατε στις αρχές του 2017.

Ρωτάει ο Παπαγγελόπουλος γιατί δεν μήνυσα το FBI. Μα γιατί το FBΙ δεν είπε λέξη εναντίον μου κ. Παπαγγελόπουλε. Εσείς και η Τουλουπάκη με ενέπλεξε.

Ο Παπαγγελόπουλος είχε το θράσος να μιλήσει για παρακράτος. Ρωτήστε τους δικαστές ποιος είναι παρακράτος σήμερα. Είπε ότι η υπόθεση δεν πήγε αμελλητί στη Βουλή αμέσως μόλις εμφανίστηκαν ονόματα πολιτικών και εκτίμησε ότι αυτό δεν θα γίνονταν από τους δικαστικούς αν δεν υπήρχε πίεση από τους πολιτικούς προϊσταμένους, δηλαδή τον κο Παπαγγελόπουλο και τον Αλέξη Τσίπρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα