20 Απριλίου 2024 / 12:24 πμ
20 Απριλίου 2024 / 12:24 πμ

Σήμερα το μεσημέρι η αναβληθείσα συνάντηση Σκουρλέτη-Θεσμών

από fimotro

H συνάντηση του υπουργού Πριβάλλοντος – Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη με τους εκπροσώπους των Θεσμών, που είχε αναβληθεί την Παρασκευή, πραγματοποιείται τελικώς σήμερα, στις 13.00, όπως ανέφεραν στελέχη του υπουργείου, προσθέτοντας ότι οι περισσότερες από τις εκκρεμότητες των «ενεργειακών προαπαιτούμεων» έχουν διευθετηθεί.
Στα ανοικτά θέματα παραμένουν πάντως ο διαχωρισμός δραστηριοτήτων των Εταιρειών Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) Αττικής, Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας, καθώς και η απόσχιση των δραστηριοτήτων διανομής της ΔΕΠΑ στις εκτός των τριών ΕΠΑ περιοχές. Επίσης θα συζητηθεί η πορεία αποκρατικοποίησης του ΑΔΜΗΕ, οι δημοπρασίες φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού κ.λπ. O διαγωνισμός για την πώληση του 24% του ΑΔΜΗΕ έχει περάσει στην τελευταία φάση, καθώς την Παρασκευή κατατέθηκαν δύο δεσμετυικές προσφορές, μία από την ιταλική Terna σε συνεργασία με τo fund F2i και μία από την κινεζική εταιρεία SGCC.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα