19 Απριλίου 2024 / 5:30 πμ
19 Απριλίου 2024 / 5:30 πμ

Σήμερα το κρίσιμο τετ α τετ Μέρκελ-Λαγκάρντ

από fimotro

Ένα ακόμα κρίσιμο ραντεβού για τα ελληνικά θέματα γίνεται σήμερα στο Βερολίνο καθώς η Αγκελα Μέρκελ θα συναντηθεί με την Κριστίν Λαγκάρντ στον απόηχο του Eurogroup της Μάλτας και της πολιτικής συμφωνίας που επετεύχθη για το ελληνικό ζήτημα.

Η συνάντηση γίνεται στο πλαίσιο των επαφών που έχει η καγκελάριο με τους επικεφαλής πέντε διεθνών οικονομικών οργανισμών προκειμένου να συζητήσει επίκαιρα οικονομικά θέματα, ενώ κεντρικό ρόλο στις συζητήσεις θα έχει η γερμανική προεδρία των G-20.

H κ. Μέρκελ θα συναντήσει τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), Χοσέ Ανχελ Γκουρία, την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας Τζιμ Γιονγκ Κιμ, τον γενικό διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου Ρομπέρτο Αζεβέντο, τον γενικό διευθυντή της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας ΙLO Γκάι Ράιντερ(Guy Ryder.

Η ετήσια άτυπη συνάντηση λαμβάνει χώρα για ένατη φορά. Και αυτό γιατί το θέμα της ρύθμισης του ελληνικού χρέους είναι ψηλά στην ατζέντα του Ταμείου. Αλλωστε αυτό κατέστησε για άλλη μια φορά ξεκάθαρο το ΔΝΤ αμέσως μετά το Eurogroup της Παρασκευής. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ξεκαθάρισε ότι μετά τη συμφωνία για το SLA «θα πρέπει να ακολουθηθεί από συζητήσεις με τις χώρες της ευρωζώνης, για να εξασφαλιστούν ικανοποιητικές διαβεβαιώσεις για μια αξιόπιστη πολιτική για την ανάκτηση της βιωσιμότητας του χρέους, προτού παρουσιαστεί ένα πρόγραμμα στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα