25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Σήμερα λήγει η υποβολή προσφορών για το 5% του ΟΤΕ

από fimotro

Λήγει σήμερα Πέμπτη 15 Μαρτίου η υποβολή προσφορών για το 5% του ΟΤΕ. Οι ενδιαφερόμενοι όμιλοι, με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει καθορίσει το ΤΑΙΠΕΔ, οφείλουν να καταθέσουν να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές για το μετοχικό πακέτο του Δημοσίου ώς το μεσημέρι.
Η διαγωνιστική διαδικασία ξεκίνησε στις 13 Φεβρουαρίου και σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ αφορά το 5% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ, το οποίο αντιστοιχεί σε 24.507.520 κοινές ονομαστικές μετοχές.
Τον τελικό λόγο έχει η Deutsche Telekom, η οποία κατέχει το 40% και με βάση τη συμφωνία έχει δικαίωμα πρώτης προαίρεσης.
Αυτό σημαίνει ότι έχει δικαίωμα να αποκτήσει το 5% στο αντίτιμο της υψηλότερης προσφοράς, που θα υποβληθεί κατά τον διαγωνισμό.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη διεθνή πρόσκληση, εάν το Δημόσιο σκοπεύει να μεταβιβάσει μετοχές ή δικαιώματα για νέες μετοχές του ΟTE σε τρίτο μέρος, η DT έχει δικαίωμα να εξαγοράσει ή να ορίσει μέλος του γερμανικού ομίλου που θα εξαγοράσει τις μετοχές, με βάση τους όρους που τίθενται στη συμφωνία μετόχων.
Εάν η Deutsche Telekom δεν ασκήσει το δικαίωμα πρώτης άρνησης εντός 60 εργάσιμων ημερών από την ημέρα που ενημερώθηκε επίσημα από το Δημόσιο, τότε το ελληνικό δημόσιο μπορεί να ολοκληρώσει τη συμφωνία με τον πλειοδότη του διαγωνισμού.
Η διάθεση του 5% των μετοχών ΟΤΕ κυριότητας ΤΑΙΠΕΔ θα μειώσει τη συμμετοχή του ελληνικού Δημοσίου στο 5%, εκ των οποίων το 1% ανήκει άμεσα σε αυτό και το 4% έμμεσα μέσω του ΙΚΑ.
Αν η DT αποκτήσει το ποσοστό και ανεβάσει τη συμμετοχή της στο 45% δεν υπάρχει υποχρέωση δημόσιας προσφοράς διότι η πώληση θεωρείται συνέχεια της πρώτης αποκρατικοποίησης.
Βάσει της σημερινής χρηματιστηριακής αξίας του ΟΤΕ το 5% του Οργανισμού αποτιμάται σε 280 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα