28 Μαρτίου 2024 / 10:45 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 10:45 μμ

Σάλος στην Τουρκία: Ταινία για το πραξικόπημα δείχνει να δολοφονείται ο Ερντογάν

από fimotro

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ο γνωστός σκηνοθέτης συνελήφθη με την υποψία ότι σχετίζεται με την ομάδα που φέρεται να οργάνωσε πέρυσι την απόπειρα ανατροπής του Τούρκου προέδρου.

Η ταινία με τίτλο “Uyanis” («Ξύπνημα») δεν έχει βγει ακόμη στις σκοτεινές αίθουσες, αλλά το τρέιλέρ της έχει προκαλέσει έντονη διαμάχη στη γείτονα παραμονές της πρώτης επετείου του αποτυχημένου πραξικοπήματος, που σύμφωνα με την Άγκυρα ενορχήστρωσε ο εξόριστος στις ΗΠΑ ιμάμης Φετουλάχ Γκιουλέν -αν και ο τελευταίος αρνείται επίμονα τις κατηγορίες.

Η αστυνομία συνέλαβε στο σπίτι του Αλί Αβτζί κι έναν άλλο άνδρα, τον καταζητούμενο από τις αρχές Φετουλάχ Καραμπιμπέρ.

Το επίμαχο τρέιλερ δείχνει τη δολοφονία μελών της οικογένειας Ερντογάν – περιλαμβανομένων της γυναίκας του Εμινέ και του γιου του Μπιλάλ– στο σπίτι τους στην περιοχή Κισικλί της Κωνσταντινούπολης, ενώ κάποιος βάζει το πιστόλι στον κρόταφο του Ταγίπ Ερντογάν.

Τα φιλικά προς τον Ερντογάν ΜΜΕ χαρακτήρισαν την ταινία «προκλητική», «αντιδημοκρατική», «οχετό» και χρηματοδοτούμενη από τον Φετουλάχ Γκιουλέν, παρά το γεγονός ότι ο Αβτζί υπογράφει και την ταινία “Reis” («Ο ηγέτης»), η οποία προβλήθηκε λίγο πριν το δημοψήφισμα του περασμένου Απριλίου και αποτελεί «αγιογραφία» του Ερντογάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα