18 Απριλίου 2024 / 1:03 μμ
18 Απριλίου 2024 / 1:03 μμ

Σάλος στην Αυστραλία: Ακροδεξιά πολιτικός εμφανίστηκε με μπούρκα στη Γερουσία!

από fimotro

Η αμφιλεγόμενη γερουσιαστής, επικεφαλής του εθνικιστικού κόμματος “One Nation” ζήτησε να απαγορευθεί η μπούρκα στην Αυστραλία χαρακτηρίζοντάς την απειλή για την εθνική ασφάλεια.

«Ο κίνδυνος είσαι εσύ! Ντροπή σου!», φώναξαν συνάδελφοί της από το Εργατικό Κόμμα κατηγορώντας την για έλλειψη σεβασμού απέναντι στο μισό εκατομμύριο μουσουλμάνων που ζουν στην Αυστραλία.

Έντονα ενοχλημένος από την κίνηση της ακροδεξιάς γερουσιαστού ο υπουργός Δικαιοσύνης Τζορτζ Μπράντις την κάλεσε «να συλλογιστεί» τι έκανε, ενώ υπογράμμισε ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας έχουν κατ’ επανάληψη επισημάνει την ανάγκη «συνεργασίας» με τη μουσουλμανική κοινότητα. «Είναι αποκρουστικό να γελοιοποιεί κανείς αυτή την κοινότητα, να τη στριμώχνει στη γωνία και να κοροϊδεύει τη θρησκευτική της ενδυμασία -και σας ζητώ να συλλογιστείτε τι κάνατε», τόνισε καταχειροκροτούμενος.

Ένας άλλος γερουσιαστής, ο Σαμ Νταστιάρι, πρόσθεσε ότι οι μουσουλμάνοι της Αυστραλίας «δεν αξίζουν να περιθωριοποιούνται και να γελοιοποιούνται από την απελπισμένη ηγερία ενός κόμματος σε απόγνωση.»

Η Πωλίν Χάνσον έχει κατηγορηθεί πολλές φορές στο παρελθόν για ρατσισμό.

Στην παρθενική της ομιλία στη Γερουσία είχε ζητήσει να κλείσει η Αυστραλία τα σύνορα στους μουσουλμάνους μετανάστες τονίζοντας: «Κινδυνεύουμε να κατακλυστούμε από μουσουλμάνους που είναι φορείς μιας ασύμβατης με τη δική μας κουλτούρας και ιδεολογίας».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα