16 Απριλίου 2024 / 8:21 πμ
16 Απριλίου 2024 / 8:21 πμ

Ρώμη: Εσκαβαν για το μετρό και βρήκαν μια «Μικρή Πομπηία» στο κέντρο της πόλης

από fimotro

Το ξύλινο ταβάνι βρέθηκε επίσης σε άριστη κατάσταση: ξύλινα δοκάρια και πρόκες είναι ακόμη ορατά. Ο σκελετός ενός ζώου (πιθανώς σκύλου) βρέθηκε άθικτος, όπως αναφέρει η ιταλική  La Repubblica. Η κατοικία χρονολογείται τον 2ο αιώνα μ.Χ. και διατηρήθηκε χάρη σε μια πυρκαγιά: η δομή παρότι ήταν κατασκευασμένη από ξύλο, έμεινε άθικτη από τις φλόγες και έσωσε όσα βρίσκονταν μέσα στο σπίτι.


Η ανακάλυψη έγινε την Τετάρτη 28 Ιουνίου, δύο βήματα από το Κολοσαίο, κάτω από το έδαφος όπου σκάβουν οι εργάτες για την γραμμή του μετρό. Η αποκάλυψη έγινε από τους αρμόδιους αρχαιολόγους, ενώ ο επικεφαλής Francesco Prosperetti ανακοίνωσε ότι πρόκειται για «μια μικρή Πομπηία», η οποία βρέθηκε στο κέντρο της Ρώμης, από θαύμα.


Πρόκειται για μια ανακάλυψη που μαρτυρά ακόμη μια φορά τον αρχαιολογικό πλούτο της αιώνιας πόλης. Η κατοικία διατηρήθηκε άθικτη επί 20 αιώνες και αποκαλύπτει ένα μέρος από τα μυστικά της. Η κατασκευή του μετρό της Ρώμης είναι μια σπαζοκεφαλιά για τις εταιρείες, αφού τα έργα σταματούν εξαιτίας των αρχαιοτήτων. Η Ρώμη έχει μόνο 3 γραμμές μετρό εξαιτίας των υπόγειων θησαυρών που αποκαλύπτονται σταδιακά. Η γραμμή C ξεκίνησε το 2007 και δέκα χρόνια αργότερα δεν έχει ακόμη τελειώσει. Τα αρχαιολογικά ευρήματα ενσωματώνονται συχνά στο σχεδιασμό του μετρό, με στόχο ένα αισθητικό και πολιτιστικό αποτέλεσμα που θα κάνει το μετρό της Ρώμης ένα μοναδικό σημείο επίσκεψης για τους τουρίστες και τους κατοίκους.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα