29 Μαρτίου 2024 / 11:07 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 11:07 πμ

Συνδετικός κρίκος οργανώσεων ήταν ο 29χρονος συλληφθείς…

από fimotro

Ρόλο “μπαλαντέρ” ανάμεσα στις τρομοκρατικές οργανώσεις Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς, τον Επαναστατικό Αγώνα και την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, φέρεται να είχε ο 29χρονος που συνελήφθη το πρωί στην πλατεία Αττικής, μεταφέροντας όπλα και εκρηκτικά, σύμφωνα με αξιωματικούς της Αστυνομίας. Ο νεαρός πιστεύεται ότι ήταν σκληρός παίχτης της εγχώριας τρομοκρατίας κι ότι εμπλέκεται στην αποστολή των τρομο-δεμάτων στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Παρίσι, όπου είχε τραυματισθεί μία υπάλληλος, και στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Πιστεύεται επίσης ότι ήταν ο αποστολέας των οκτώ παγιδευμένων φακέλων που βρέθηκαν στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι, στις 20 Μαρτίου, και είχαν ως παραλήπτες Έλληνες και Ευρωπαίους πολιτικούς. Στο πλούσιο βιογραφικό του 29χρονου υπάρχουν ενδείξεις για επαφές του με την Πόλα Ρούπα κατά το σχεδιασμό της επιχείρησης απόδρασης με ελικόπτερο του Νίκου Μαζιώτη και μελών των Πυρήνων της Φωτιάς από τον Κορυδαλλό, τον Φεβρουάριο του 2016. Παράλληλα εκρηκτική ύλη που βρέθηκε στο ενοικιασμένο διαμέρισμα-καταφύγιο του 29χρονου είναι παρόμοιε με αυτή που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση στο σπίτι της εισαγγελέως εφετών Γεωργίας Τσατάνη, η οποία έχει χειριστεί πολλές υποθέσεις τρομοκρατίας.

Την ευθύνη για το εν λόγω χτύπημα είχαν αναλάβει οι Πυρήνες της Φωτιάς, με τον 29χρονο να φαίνεται πως είχε στενή σχέση με ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης. Ο συλληφθείς σήμερα στις 10:00 θα οδηγηθεί στον ανακριτή και στις 12:00 στον εισαγγελέα Πρωτοδικών στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων για να του ασκηθεί συμπληρωματική ποινική δίωξη σχετικά με τα όπλα και τα άλλα ευρήματα της αστυνομίας. Όπως έγινε γνωστό, ο 29χρονος έχει αρνηθεί να μιλήσει στις αστυνομικές αρχές.

Συνδετικός κρίκος τριών οργανώσεων

Ο 29χρονος στο παρελθόν είχε προσαχθεί και συλληφθεί αρκετές φορές μόνο για επεισόδια και μάλιστα το 2011 είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση δύο ετών. Ο νεαρός είναι σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική ο άνθρωπος που τον περασμένο Μάρτιο έστειλε πακέτο-βόμβα στον τότε υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον Μάιο στον πρώην Έλληνα πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. «Πρόκειται για άτομο που τον τελευταίο χρόνο είχε αναλάβει ηγετικό ρόλο στην ανασύσταση των Πυρήνων και στην στρατολόγηση νεαρών ατόμων από τη δεξαμενή των Εξαρχείων με σκοπό να φτιάξει μια επιχειρησιακή ομάδα. Εκτιμάται ότι είναι ο κατασκευαστής των τρομοδεμάτων και ο άνθρωπος που προχώρησε στην κατασκευή της νέας γενιάς φακέλων – βόμβων» αναφέρει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα