29 Μαρτίου 2024 / 2:03 μμ
29 Μαρτίου 2024 / 2:03 μμ

Ρωσία: Απειλή στην εξομάλυνση των σχέσεων μας οι κυρώσεις που αποφάσισαν οι ΗΠΑ

από fimotro

«Αυτό που συνέβη ξεπερνά τα όρια της κοινής λογικής. Οι συντάκτες και οι υποστηρικτές του νομοσχεδίου αυτού κάνουν ένα πολύ σοβαρό βήμα προς την καταστροφή των προοπτικών εξομάλυνσης των σχέσεων με τη Ρωσία», προειδοποίησε ο Ριαμπκόφ.

Όμως πρόσθεσε ότι «δεν θα υποκύψουμε στο συναίσθημα». «Θα εργαστούμε για να βρούμε άλλους τρόπους να προχωρήσουμε (…) και να αναζητήσουμε συμβιβασμούς σε θέματα που είναι σημαντικά για τη Ρωσία όπως, πιστεύω, και για τις ΗΠΑ: η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, η διάδοση των όπλων μαζικής καταστροφής», επεσήμανε ο Ρώσος υπουργός.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ υιοθέτησε χθες σχεδόν ομόφωνα ένα νομοσχέδιο που προβλέπει την επιβολή νέων κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας, ένα ζήτημα που έχει προκαλέσει την οργή τόσο της Μόσχας όσο και της ΕΕ, διότι θα επιτρέψει να τιμωρηθούν και ευρωπαϊκές επιχειρήσεις.

Το νομοσχέδιο, που μένει να εγκριθεί από τη Γερουσία, έχει στόχο να τιμωρήσει τη Ρωσία για τη φερόμενη εκστρατεία παραπληροφόρησης και τις κυβερνοεπιθέσεις που φέρεται να εξαπέλυσε στη διάρκεια της αμερικανικής προεκλογικής εκστρατείας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα